zondag 21 augustus 2011

Uitstap

We hebben weer eens spannende momenten beleefd. M was op uitstap, alleen. Zonder dat wij van iets wisten.
Op de speelstraat waren de kinderen samen aan het spelen, een aantal minuten later was M plots verdwenen. Eerst waren we nog niet in paniek, ver kon hij niet zijn, we hadden hem iets er voor nog gezien. Waarschijnlijk was hij ergens een tuin ingelopen of had hij zich verstopt in de struiken. Dus beginnen roepen en zoeken in de buurt. Niemand antwoordde, niemand te zien. Daarna de huizen binnen om te kijken of hij daar niet gaan 'spelen' was. Nee. Intussen waren buren en vrienden al in de buurt aan het rondrijden. Nog altijd niemand te zien.
Na een halfuur zoeken beslist om de politie te bellen. Een kwartier na ons telefoontje naar de politie kregen we bericht dat hij op het politiebureau in Ledeberg zat. Iemand had hem gevonden en naar de politie gebracht. Pfieuw, dan kwam de ontlading. Hij was veilig!!!
Hij was op stap gegaan, waarschijnlijk naar de kermis wat verderop. Hij was de straat overgestoken en waarschijnlijk daar even niet geweten waar naartoe en rechtdoor gegaan ipv linksaf naar de kermis. En daar heeft die vrouw hem gevonden en naar de politie gebracht.
Bij de politie had hij zich al geïnstalleerd, een cola gekregen, een tekening gemaakt en hij had een politiefluitje en een stylo gekregen. Die hij heel trots toonde aan B, toen die toekwam op het politiebureau.
Hij vond het een spannend avontuur, wij hebben angstige momenten beleefd.
Nog eens bedankt aan iedereen die mee heeft helpen zoeken!

1 opmerking:

Emiel, Floor en Juul zei

Dat moet het langste half uur uit uw leven geweest zijn, wat een hel. En hij was zich van geen kwaad bewust zeker. Gelukkig van het goede einde!