maandag 24 september 2012

Minigolf
Zon-zee-zand 


 

Let's go swimming
Op verkenning
Weekendje weg

Oma en opa Aaigem trakteerden op een weekendje centerparcs De Haan.
Vrijdag na schooltijd gingen we direct op pad. Daar aangekomen pakten we alles uit, gingen we nog even op verkenning in het park en daarna lekker eten en vroeg in bed.
Zaterdag was het prachtig weer. In de voormiddag gingen we in het subtropisch zwemparadijs zwemmen. En in de namiddag gingen we naar het strand. Wat voetballen, zandtorentjes maken,... Tot N besloot om een duik in zee te nemen. Ze was gevallen in een plas ijskoud zeewater en haar laarsjes, broek,... waren doorweekt. We zijn dus heel vlug terug naar het huisje gegaan zodat N die natte kledij kon uitdoen en kon opwarmen. Gelukkig was het incident vlug vergeten en konden ze nog wat ravotten op de speeltuin.
Zondag voorspelde de weerman koud en regenachtig en dit klopte ook. Na het zwemmen en de binnenspeeltuin wilden we eens minigolfen. We zijn tot baan 8 geraakt en moesten toen vluchten voor de onweersbui. Maar ook al was het maar even, de jongens raakten er maar niet over uitgepraat, minigolf was duidelijk een schot in de roos.
Jammer genoeg komt aan alle mooie liedjes een eind en was het veel te vlug tijd om terug naar huis te gaan.

Zieke jarige

J werd 6 jaar, maar een virusje vond het nodig de jarige te vellen. Het voordeel van een dagje ziek zijn, was dan wel dat hij een hele dag met zijn verjaardagscadeau kon spelen.

Met stippen

M tekende een paddestoel

zaterdag 8 september 2012

Peter Pan

Vandaag de preview van de musical Peter Pan, The Neverending Story.
Volgens sommigen overroepen en duurde de show te lang, maar wij vonden het wel mooi. Alleen jammer dat een lift blokkeerde tijdens de laatste act.
N was zo blij toen Tinkerbel eindelijk op het podium vloog, daar zat ze echt op te wachten. Volgens J was Peter Pan de grote held en M vond de "tein" (Kapitein Haak) wel leuk.

vrijdag 7 september 2012

Haard

Vandaag is de inbouwhaard geïnstalleerd. Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad, want door foute communicatie was er al een deel te veel gemetst. Nadat een stuk terug afgebroken was, kon de haard goed geïnstalleerd worden.
Intussen liggen ook al de leidingen van de centrale verwarming en de elektriciteitsleidingen.


maandag 3 september 2012

En we zijn vertrokken...

Vanaf vandaag hebben we officieel een bijtje en 2 pinguins in huis.
N was zo enthousiast om terug naar school te mogen dat ze om 6u30 al stond te dansen en springen. Ze was dolblij om haar vriendinnetjes terug te zien en voelde zich direct thuis in de bijtjesklas.
M en J moesten wat wennen, het is dan ook wel anders om in een 1e leerjaar te zitten ipv een kleuterklas. J was wat verlegen en M wou terug naar zijn vorige klasje. Maar na een dagje school kreeg ik te horen dat ze een goeie start gemaakt hadden en ze kijken al uit naar morgen.

zondag 2 september 2012

Klaar voor het 1e leerjaar

Zowel J en M starten morgen in het 1e leerjaar. En jongens uit de lagere school krijgen ook wel eens huiswerk en hebben dus een bureau, een bureaustoel en een leeslamp nodig. Ook de grote boekentas, een pennezak en het eerste schrijfgerei liggen al klaar.
Voor M zal er materiaal aangepast moeten worden. Op school hebben ze al wat ervaring met inclusieleerlingen en hebben ze een goed systeem gevonden om alles te bewaren. Een toren die op wieltjes staat. Iedereen vond dit een goed idee, dus nu staat ook M's toren klaar om mee te nemen naar school.


zaterdag 1 september 2012

Crammerock!

De grote festivals lieten we al een aantal jaren links liggen, maar dit jaar deden we toch een paar concertjes.
Crammerock was een mooie afsluiter! Een veelbelovende affiche en onze verwachtingen werden grotendeels ingelost.
Therapy? was subliem! Arsenal was heel goed. School is cool en Channel Zero zagen we van ver, maar was meer dan ok. Alleen Triggerfinger stelde echt wel teleur.
B was het fototoestel vergeten, maar dankzij R heb ik toch een aantal foto's.