maandag 30 september 2013

Citytrip naar Londen



Voor ons 10-jarig jubileum wilden we een citytripje doen. Na lang wikken en wegen werd beslist dat we naar Londen gingen. Zonder kindjes.
Op vrijdag werd het vroeg opstaan om de Eurostar te nemen. Het voordeel was dat we zo een hele dag al konden vanalles doen. Als eerste stond de Tower op het programma. Wel interessant om te zien. Zeker de kroonjuwelen zijn de moeite waard om te bezichtigen. 's Middags aten we een broodje met zicht op de Tower Bridge. Kan het nog meer toeristisch? ;-) Na de middag wandelden we vanaf de Tower Bridge over de Milennium-brug naar Londen Eye. En wat een prachtig zicht op Londen heb je daar! Toch wel spectaculair! Daarna via Big Ben en inchecken in het hotel. We hadden een rustig hotel vlakbij The British Museum: The Beauchamp. Een citytrip naar Londen is niet compleet als je geen musical gezien hebt. B had gekozen voor The Lion King. Een supergoeie keuze want we hebben heel hard genoten.
Ook zaterdag werd een drukke dag. We hadden in de voormiddag een bezoek aan het British Museum gepland. En wauw, dat was echt wel de moeite waard. Ik kon er nog uren blijven rondwandelen, want we hadden nog lang niet alles gezien. Maar er stonden nog andere dingen op het programma. Buckingham Palace bezoeken en daarna een wandeling naar Trafalgar Square om dan zo via Leicester Square (en de M&M's world winkel) naar Oxford Street te gaan. Daar was het superdruk op straat, maar relatief weinig volk in de winkels. Na zo'n lange wandeling hadden we nood aan wat rust in het hotel. 's Avonds gingen we nog eten in Chinatown. Voor ons de eerste keer dat we geen Belgische "afhaalchinees" aten, maar echt Chinees eten. En het heeft ons gesmaakt. We zaten dan vlakbij Piccadilly Circus en maakten dan nog een wandeling 'Londen by night'. Maar die eindigde in mineur toen ik een trapje niet gezien had en door mijn enkel zakte.
Zondag was er nog een bezoek aan het Natural History Museum gepland. Dit lukte wel, maar ik had echt wel last van mijn enkel, zodat dit toch wel een mindere beleving was. Het museum was wel ok, maar ik had er meer van verwacht. De dino-collectie is niet zo groot, wat erg jammer is. Er is wel veel interactieve info, wat voor de kinderen wel interessant is. Daarna gingen we nog Harrods bekijken. Maar daar voelden we ons tussen al die dure luxe-producten eigenlijk niet op onze plaats. Maar we kunnen nu toch zeggen dat we eens in Harrods geweest zijn. :-) We zijn dan nog een ijsje gaan eten, en daarna was het wachten en wachten en wachten tot we naar huis konden reizen. Met een pijnlijke enkel, allebei erg moe van het drukke programma van de voorbije dagen en ikzelf die de kindjes erg begon te missen, was het duidelijk dat het genoeg geweest was. We hadden veel leuke momenten, hebben veel interessante en mooie dingen gezien, maar ik was toch blij dat ik weer thuis was.

Geen opmerkingen: