zondag 22 februari 2015

Vikingen

De tentoonstelling in het gallo-romeins museum in Tongeren rond vikingen zag er veelbelovend uit. We wilden die al een eindje doen en gisteren was dan eindelijk de dag. Jammer genoeg werd het toch wel een beetje een teleurstelling. Het was er superdruk (Volgens de meneer aan de kassa was het toen nog rustig! En inderdaad in de namiddag was het helemaal niet te doen). Er waren veel kleine voorwerpen waardoor het voor de kinderen al moeilijk was om een glimp op te vangen van wat er tentoon gesteld lag. Er was wel heel veel info, maar dan vooral in tekst, wat voor kinderen niet echt ideaal is. Door de drukte was er ook de tijd en ruimte niet om rustig te lezen en uitleg te geven. Zelfs J verloor snel zijn interesse, terwijl hij anders de eerste is om dingen te bekijken en uitleg te vragen.
En wat ik zelf een hele domper vond, was dat ongeveer de helft van de tentoongestelde objecten replica's bleken te zijn.
We hoopten dus op een betere namiddag. En gelukkig kwam die er ook voor de kinderen. Ze mochten eerst zelf archeoloog zijn. Een stuk zand waar ze in mochten graven op zoek naar de voorwerpen en wanneer ze die gevonden hadden, mochten ze die tekenen en dan op zoek gaan in het museum (vaste tentoonstelling) en vraagjes er over oplossen. Dat bleek een echte hit. Ze werkten alle 3 heel goed samen, waren geïnteresseerd,... En natuurlijk waren ze apetrots op hun diploma van archeoloog voor 1 dag!
Daarna mochten ze nog iets knutselen in het creatief viking-atelier. J en N kozen voor een vikingboot. M koos - hoe kan het ook anders - voor een zwaard. Ze waren dan ook erg blij met het resultaat.
Daarna gingen we de vaste tentoonstelling nog eens bekijken. Maar we merkten aan de kinderen dat het genoeg was geweest. Ze begonnen ruzie te maken, N kreeg een driftbui,... Tijd om nog iets te drinken en dan de lange tocht terug naar huis te maken.
De kinderen vonden het een leuke dag, B en ik bleven wat op onze honger zitten.

2 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Hey Lieze,

ik nomineerde je voor de Liebster Award. Check zeker mijn blog

Groetjes,

Leentje