maandag 5 september 2016

Met het gezin op citytrip naar Londen

Met de kinderen naar Londen, een hele uitdaging. Eerst en vooral de zoektocht om er te geraken en er te overnachten. Dit bleek niet zo simpel als je geen tonnen geld wou uitgeven.
Uiteindelijk werd het de boot Calais-Dover en dan met de auto naar Londen, niet het centrum maar eerder een buitenwijk. Links rijden was een hele opgave maar we zijn er zonder grote problemen geraakt.
Logeren deden we in The Caspian, een b&b. Ruime kamers, niet luxueus maar wel voldoende comfort om met ons vijfjes te slapen.
We beginnen bij het begin...
De overtocht met de boot ging vlot, de tijd ging snel voorbij en voor we het wisten zaten we in Engeland.
Op zaterdag hadden we een volle dag gepland. Eerst naar The Britisch Museum, waar we een klein stukje van de gewone collectie zagen. Maar de reden van ons weekendje Londen was toch wel de tentoonstelling "Sunken city's, Egypt's lost worlds". Interessant, mooi, soms spectaculair. En J en N die heel geconcentreerd keken en luisterden naar wat ik er over vertelde (gelukkig waren er veel tekstplaatjes met de nodige uitleg ;-) ).
Na een (te) uitgebreide broodjesmaaltijd -Engelse porties zijn een stuk groter dan in België- gingen we wandelen.
Van de Tower of London naar de Tower Bridge, en dan via een wandelpad langs de Thames naar de Milennium Bridge, waar ze het huis van Shakespeare en het Tate Modern Museum zagen. Deze kant van de Thames volgen en zo kwamen we aan London Eye. En dan via de Big Ben naar Trafalgar Square. Het stukje naar Oxford Street deden we met de metro wegens pijnlijke voeten en regen. Maar om te shoppen kon iedereen wel nog stappen. Het hielp natuurlijk wel dat de Disney-store erg attractief was ;-)
Van shoppen krijg je honger. Maar voor we echt iets gingen eten, zijn we toch nog even in de M&M world gestopt.
Het eten was er voor M wat te veel aan. Het rainforest café hebben we al een aantal keer gedaan en werd telkens leuk gevonden maar nu had M schrik voor elk geluid. Waarschijnlijk oververmoeid en overprikkelt. Gelukkig hadden we erg behulpzame obers die ondanks de grote drukte toch een plaatsje voor ons regelden bij de vissen, ver weg van bij de apen, olifanten,...
Duidelijk tijd om dus naar het hotel te gaan en te gaan slapen.
De 2e ochtend was bijna even vroeg als de 1e (dank u, N). En dat resulteerde in humeurige, oververmoeide kinderen. Ondanks dit wilden we toch nog iets leuks doen met hen voor we 's middags terug huiswaarts keerden. Het werd Madame Tussauds. Het begin kon beter, erg druk en ze hadden schrik van de wassen beelden. Gelukkig werd het in de volgende zalen wat rustiger en begonnen ze het leuk te vinden. En toen ze de superhelden zagen, een 4D film over de superhelden in Londen konden bekijken en daarna de star wars personages zagen, waren ze enthousiast.
De terugreis, dat werd eentje om snel te vergeten. Alles ging vlot, tot we plots in the middle of nowhere zaten en verdwaald waren. Wie komt er nu ook op het idee om 2 grote snelwegen op hetzelfde moment volledig af te sluiten??? En dan nog zonder enige deftige signalisatie van omleiding! Het werd vloeken, ruzie maken met elkaar en met de gps (die ons telkens terug stuurde naar 1 van de afgesloten snelwegen). Maar we zijn er uiteindelijk geraakt. Met een uur vertraging, een gemiste boot maar vooral blij dat we naar huis konden.

Geen opmerkingen: