dinsdag 22 augustus 2017

Valencia has stolen my heart... and my feet!

Valencia, hmmm, zouden we die stad wel gaan bezoeken? Het is toch 2u rijden en dat voor een dag. Maar ja, Barcelona zijn we wat beu gezien na 3 jaar uitstapjes. En dat was toch ook wel een eind rijden. Ok, we wagen het er op.
Het was de beste beslissing! De stad heeft mijn hart gestolen. Prachtige mix van oud en nieuw, ruimte voor groen, aangename sfeer,... En veel te weinig tijd om alles op 1 dag te verkennen!
We zijn gestart bij de Mercado Central. Lekker eten vinden bij al deze kraampjes is niet moeilijk. En dat in een mooie markthal.
Daarna ging het verder naar de Plaza de la Reina waar we de kathedraal van Valencia bezochten. En we de 207 trappen naar boven klommen zodat M de klok met zijn naam 'El Miguelette' kon bekijken.
Iets drinken op de Plaza de la Virgen en daarna het mooiste gebouw in de oude stad gaan bezichtigen: De Lonja de la Seda.
Na het middageten wandelden we via de Jardines del Turia naar het arcitecturale pareltje van de voorbije decennia. De Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC). Prachtig vormgegeven. Veel te weinig tijd om dit te bezoeken.
Ondanks de weinige tijd die ons nog restte zijn we toch naar Oceanogràfico geweest. Even iets voor de kinderen. Al moeten we toegeven dat we ook helemaal betoverd waren door de onderwaterwereld die we zagen. Vooral de baluga's lieten een grote indruk na.
Terug naar de oude stad, kostte veel moeite. Wat te veel hooi op onze vork genomen en het wreekte zich. Geen etentje meer maar nog een lange rit naar de camping. Doodvermoeid maar met prachtige herinneringen aan deze mooie stad!
En onze volgende citytrip naar Valencia, daar beginnen we nu al voor te sparen!

Geen opmerkingen: