zaterdag 18 augustus 2018

Terugblik op Tsjechië

Sinds gisterenavond zijn we terug thuis. Het was een fijne reis.
De 1e keer dat we cultuur combineerden met camping en vooral natuurwandelingen. Iets helemaal anders dan de zon/cultuur vakanties in Spanje van de voorbije jaren.
Een paar conclusies:
- Het hotel Don Giovanni in Praag was top! Ruime kamer, luxueus ontbijt, goeie ligging. Met 5 in 1 ruimte was geen enkel probleem. Ook de 'citytrip' is voor de kinderen heel goed meegevallen. Ze vonden het mooi, interessant,... En ondanks we eigenlijk weinig speciaal kindvriendelijk deden, was het cultuurstuk geen enkel probleem.
- De gekozen camping was een kleine ramp. Het zwembad was niet proper/veilig. De eigenaars waren onbeleefd (lees: op de 1e dag bij het uitpakken stond de eigenares plots met 2 wildvreemde mensen in onze stacaravan die we huurden om deze te tonen. We waren toen te overdonderd maar eigenlijk is dit gewoon niet ok!). Het campingrestaurant serveerde niet wat er op de kaart stond en was een stuk prijziger dan de Tsjechische restaurants (zowel in Praag als in Liberec). Een winkel op de camping was niet aanwezig waardoor vers ontbijt,... al moeilijk was.
Maw als we terug naar deze streek zouden gaan, is het sowieso op een andere camping want deze scoorde ruim onvoldoende!
- De combinatie cultuur/natuur was voor ons ok, de kinderen hadden liever wat meer "vrije tijd" gehad om te zwemmen, relaxen,... Iets waar we naar volgend jaar toe wel rekening mee willen houden.
- Het Reuzengebergte en dan vooral de regio Spindleruv Mlyn heeft een heel positieve indruk op ons gemaakt. Prachtige natuur vlakbij, in het stadje voldoende restaurantjes, leuke avontuurlijke activiteiten voor de kinderen,... En het idee om een kleine trektocht te doen in het nationaal park en in de 'Boeda's' te overnachten, klinkt wel aanlokkelijk. Deze streek maakt dan ook veel kans om volgend jaar (een deel van) onze vakantiebestemming te worden.
- Ondanks we 2 weken in Tsjechië waren, hebben we het idee dat er nog zoveel te ontdekken valt, dat we bepaalde steden toch ook willen bezoeken die we nu wegens tijdsgebrek aan ons voorbij lieten gaan,... Dus volgende jaar gaan we gewoon opnieuw naar Tsjechië!

Geen opmerkingen: