dinsdag 22 augustus 2023

Las Cascadas de Viaña

Nog eens een wandeling op het programma. Eentje van 10km. Vanuit het mini-dorpje Viaña langs de watervallen. Viaña ligt letterlijk in het nationaal park en telt een kerk en 10 huizen. En er is geen enkel bereik met de gsm (niet via mobiel internet maar evenmin via telefoon).
Maar de route die we wandelen is wel de moeite. Goed aangeduid (of toch eens je het begin gevonden hebt, want de eerste pijl staat verkeerd) zodat we deze keer niet verkeerd kunnen lopen.
We vertrokken bij een aangename 21° en in de wolken.
Het eerste stuk wandel je naast de rivier en kom je verschillende watervalletjes tegen. Het is wel behoorlijk modderig op verschillende punten. Tot je de hoogte echt ingaat. Daar kan je nog verder naar de grote waterval. Met 2 uurtjes wandelen, was dit onze 'dinner with a view'.
Het terugkeren doe je een stukje via hetzelfde pad, maar daarna ga je de hogere route nemen en wandel je niet meer naast de rivier. We hadden daar een paar 'close encounters', al hadden de koeien waarschijnlijk meer last van het geschrokken gegil dan dat wij last hadden van de koeien.
Op een bepaald moment kom je terug bij de eerste splitsing van het pad en volg je opnieuw de rivier. We wasten de modder en andere dierlijke uitwerpselen al wat van onze schoenen bij de weg die overspoeld wordt door het water. En ook P werd daar al wat proper gemaakt. Een blauwe libelle kwam ons daar even vergezellen.
Het laatste klimmetje tot aan de auto bleek de pittigste van de hele wandeling. Dat 
het intussen volop zon en dan ook bijna 30° was, zal daar ook mee te maken hebben.
Een geslaagde wandeling!











Geen opmerkingen: