dinsdag 11 maart 2008

Klasuitstap

Vandaag stond er voor M's klasje (en de andere kleuterklas) een uitstapje naar het bos van Destelbergen op het programma. Zelf ging ik ook mee, want voor M is zo'n wandeling nog niet haalbaar en moet hij in de buggy.
Het begon niet goed. De bus kwam niet tot aan de school en alle kleutertjes moesten te voet tot aan de bus gaan. Toch een eindje wandelen en zeker met 39 kleutertjes niet evident. Gelukkig had ik assistentie van F, die met veel plezier de buggy van M duwde.
Na de busreis werd er eerst een koekje gegeten en een bekertje melk gedronken. Dan stond er een wandeling op het programma. M zat tijdens die wandeling in de buggy. En natuurlijk wou iedereen wel eens de buggy duwen. En elk om beurt is soms nog wat moeilijk. Maar uiteindelijk heeft iedereen die wou wel eens mogen rijden.
En dan volgde het leukste stukje van de uitstap: de speeltuin. Op de glijbanen, de schommels, het "draaimolentje", het huisje,... Alles werd uitgetest en goed bevonden. M amuseerde zich. Bij veel dingen had hij nog wat hulp nodig, maar met hulp lukte dat eigenlijk heel goed. En hulp krijgt hij genoeg van de andere kindjes.

Geen opmerkingen: