donderdag 23 juli 2009

EHBO-feesten

Vandaag waren het Eerste Hulp Bij Ongevallen feesten ipv Gentse Feesten.
Eerst waren we naar het mammacafé geweest. Vanwege het slechte weer was het in het zaaltje onder de Reddie Teddy winkel. Eerst langs een draaideur, waar J al bijna tussen zat. En bij het terugkeren naar boven vond meneer er niets beter op om zijn vingers tussen de liftdeur te steken toen die open schoof. Gelukkig viel het al bij al nog mee en 5 min later was het al vergeten.
Na wat rondstappen (en nog wat winkels in- en uit geweest te zijn) keren we terug. J was redelijk geweldig en ik had al een aantal keer gezegd dat hij moest kalmeren en luisteren. Maar hij bleef zo wild. Terwijl hij springt, kijkt hij naar een etalage, mist de trap en valt pardoes met zijn voorhoofd tegen een hoek van een muur. Wenen, wenen, wenen, direct een dikke bult, wat geschaafd, hij zag lijkbleek,... We waren niet ver van de Rode Kruis post, dus we zijn vlug naar daar gegaan waar hij onderzocht werd. Hij kreeg een knuffelbeertje vast terwijl er een koud compres op gelegd werd. Er werd nog wat zalf op de buil gedaan en toen moest hij zijn knuffeltje terug geven en in ruil kreeg hij een snoepje.
Intussen vulde B de nodige formulieren in. We kregen de raadgeving hem goed in het oog te houden en moest hij misselijk worden of gaan overgeven de dokter te bellen (mogelijke hersenschudding).
We zijn nu een 4-tal uur verder en gelukkig is er nog niets te merken van een hersenschudding. Hij heeft nog een eindje bleek gezien, maar was daarna weer in zijn gewone doen en heeft zelfs nog eendjes gevist op de kermis, een wafel gegeten,...

Geen opmerkingen: