zondag 31 mei 2009

Eten voor kleintjes

N is bijna 6 maand, dus bijna tijd om vaste voeding te beginnen eten. Aangezien wij lekker onze eigen gang gaan, laten we de papjes links liggen en kan N de vaste voeding op haar eigen tempo ontdekken door middel van stukjes.
Meer informatie hierover vind je op het bijvoedingsforum en op www.borstvoeding.com.
Maar omdat N duidelijk aangaf dat ze ook iets wou eten (ze 'stal' namelijk het eten van mijn bord ;-)) hebben we haar al een paar keer laten proberen. Veel krijgt ze nog niet binnen, maar dat hoeft ook nog niet. Ze vindt het leuk en wil voedsel ontdekken en dat is het belangrijkste.
Kijk en geniet:

Boudewijnpark

Om de vakantie compleet te maken zijn we gisteren naar het Boudewijnpark geweest. Samen met oma en opa en tante M en haar vriend D.
Het toekomen was chaotisch, het was enorm druk (dankzij rail-facilities B holding waren er veel goedkope tickets). Maar eenmaal binnen konden we er op uit. Eerst het speeltuintje aan het restaurant en een paar toertjes op de draaimolen. Daarna in de old-timers, zeehonden bekijken, de grote speeltuin, de paardjes en de dolfijntjes. En toen het grote moment: de dolfijnenshow. Prachtig om te zien en de kindjes hebben echt genoten.

Erperheide in foto's

Op de kinderboerderij:

In het zwembad:

Erperheide 25/5 - 28/5

Een midweekje Erperheide, dat is onze 'zomervakantie'. Of het dan mooi weer is, of slecht weer, we zijn zeker dat de kindjes zich daar amuseren. (En natuurlijk is mooi weer wel leuker)
's Middags aangekomen in de stralende zon, alles uitgepakt en gegeten en dan op verkenning. De kinderboerderij was de eerste stop, terwijl het lichtjes regende waren de jongens superenthousiast om geitjes te aaien. Daarna nog wat op de speeltuin en de dag zat er op.
Dinsdag werd er eerst gezwommen. M en J speelden graag op de glijbanen en N 'zwom' graag in het warme water. Na een goede middagdut van iedereen gingen we nog naar de Baluba (binnenspeeltuin). De jongens amuseerden zich met het ballenbad, de foam-factory, het springkasteel, de trampolines,... en N keek haar ogen uit.
Woensdag in de voormiddag gaan (baby-)zwemmen en in de namiddag was er een show van Orry. B is daar met de jongens naar toe geweest terwijl N en ik nog wat genoten van het zwembad.
Donderdag in de voormiddag naar de Baluba, na de middag zwemmen en als avondeten een lekkere pannekoek. Dat was smullen.
Vrijdag inpakken, nog een laatste keer zwemmen en dan naar huis. En in de terugweg goed in file gestaan, wat ons stressniveau vlug terug omhoog bracht. Want een 'ik-moet-pipi/kaka-doen' kleuter, een vermoeide en geschrokken kleuter en een hongerige en 'ik-geraak-niet-in-slaap' baby zijn niet bevorderlijk voor het humeur.

zaterdag 23 mei 2009

Een schat van een papa

J noemt zijn papa 'schat'. Telkens hij B nodig heeft roept hij heel luid 'schat' ipv papa. Tiens, van wie zou hij dat gehoord hebben? ;-)

Rommelmarkt, kermis en bbq

Vandaag was er in de buurt een grote rommelmarkt. Ook de school deed mee. En dus gingen we eens op wandel. De juffen waren kindjes aan het schminken, dus M wou maar al te graag geschminkt worden. Juf S toverde M om tot een stoere piraat. J wou absoluut niet geschminkt worden, hij had precies wat schrik (een grote mond maar een klein hartje ;-))
Daarna trokken we richting kermis waar ze mochten eendjes vissen. Ze kunnen het allebei al erg goed en met een klein beetje hulp waren de eendjes vlug gevangen. Als cadeautje kregen ze elk een mozaïekspel (een soort mini-steck).
Thuis werd er nog een ijsje gegeten en als afsluiter ging papa bbq-en. Gelukkig was hij vroeg genoeg begonnen, want halverwege zijn we met tafel en alles naar binnen mogen verhuizen wegens een plotse regenbui.

5 maand

N is intussen 5 maand. Dus dat vraagt om wat foto's.

vrijdag 15 mei 2009

Op naar het 2e kleuter

Deze week was er een vergadering op school. Evalueren hoe het het voorbije schooljaar geweest is, wat nog aandachtspuntjes zijn, en vooral hoe we het gaan aanpakken naar volgend schooljaar toe. Een vergadering waar we een heel positief gevoel aan overhouden. Dus na de grote vakantie start M in het 2e kleuterklasje.

zondag 10 mei 2009

Nog een mooi cadeau

M gaat af en toe op het potje. Meestal is er niets in, af en toe een beetje pipi, maar nog nooit eerder deed hij kaka op het potje.
Maar daarjuist kwam hij naar mij, wees naar zijn poep en zei 'ka'. Ik heb hem op zijn potje gezet en ja hoor, nog geen 2 min later lag er een kaka in het potje! Bravo voor M!!!

Moederdag

Deze morgen werd ik aangenaam verrast. Om 8u werd ik wakker van gebrabbel naast mij. N was wakker en glimlachte naar mij. Beneden toegekomen stond er een bloemetje op mij te wachten, samen met een lief kaartje. M en J hadden cadeautjes bij, lekker geurende potpourie met een kaartje dat ze zelfgemaakt hadden uit oud krantenpapier. De kindjes werden dan ook uitgebreid geknuffeld. Ik dacht dat ik alles gekregen had en was al heel blij. Maar nee, nog meer cadeautjes werden naar mij gebracht. Het eerste cadeau waren 2 boeken die ik graag wou lezen (en waar ik al eens iets over had laten vallen). Maar het laatste cadeau was een echt raadsel. En toen ik het opendeed sprongen de tranen in mijn ogen. Een boek met allemaal foto's (en citaten van ouders) van personen met downsyndroom.

Bedankt lieve M, J en N! En bedankt B!

vrijdag 8 mei 2009

Gehandicaptensector betoogt tegen personeelstekort

Gehandicaptensector betoogt tegen personeelstekort
Meer dan 1.300 mensen met een handicap en werknemers van de sector betogen sinds 11 uur in Brussel. Ze willen dat de volgende regering de middelen voorziet waarmee voor alle personen met een handicap gezocht kan worden naar een passende en kwaliteitsvolle ondersteuning.

De manifestanten trekken van het Noordstation naar de ambtelijke woning van de minister-president om hun eisenpakket af te geven. "Vlaanderen telt momenteel 15.000 wachtende personen met een handicap. Zij wachten op een plaats in een voorziening of een Persoonlijk Assistentiebudget", stelt de sector.
Door een personeelsstop hebben de voorzieningen bovendien 2.200 voltijdse personeelsleden tekort. "Al die tekorten hebben een drastische invloed op de levenskwaliteit van mensen met een handicap en het personeel van de voorzieningen", menen de organisatoren van de manifestatie. (belga/svm)
08/05/09 11u36

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/847201/2009/05/08/Gehandicaptensector-betoogt-tegen-personeelstekort.dhtml

dinsdag 5 mei 2009

Samen in bad

Voor de eerste keer mochten alle 3 de kindjes samen in bad. En dat was een belevenis. Eerst werd N gewassen en toen mochten M en J bij haar in het grote bad. Hun gezichtjes straalden toen ik hen vroeg of ze bij N in bad wilden. J begon N zachtjes te wassen, M speelde met haar met de badspeeltjes. En B en ik, wij genoten van ons gezinnetje.

Slak

Deze morgen toen we naar buiten gingen zat er een slak op onze oprit. En J wou die natuurlijk van dichterbij bestuderen. En spontaan kwam een kinderversje in mijn gedachten.
Uit jeugdnostalgie:
Ik ben de slak
Marlie Marlak
Ik woon in mijn huisje
op mijn gemak
Mijn hoorntjes steek ik voorzichtig uit
Ze kunnen niet tegen een hard geluid
Eens kijken of het stil is
Of er nog wat te zien is
BOEM!!!

maandag 4 mei 2009

Showtime

M wil entertainer worden. Zingen, verkleden, show geven,... En dat het liefst op een podium. Een grote stevige kartonnen doos doet daar goed dienst voor. Dan een hoed of helm op en wat verkleedkleren en zingen maar. Met veel gebaren die erbij horen en wat toonvariaties herkennen we soms een liedje.
En natuurlijk moeten mama en papa (en al wie nog aanwezig is) het publiek zijn. En wat is hij trots als we dan klappen als zijn liedje gedaan is en als we hem een 'dikke duim' geven.
Dit zijn echt momenten om niet te vergeten.