dinsdag 26 oktober 2010

Etentje DSOV

Ieder jaar organiseert DSOV (downsyndroom oost-vlaanderen) een etentje.
Dit jaar ging dit door in St-Niklaas.
Eerst een stadswandeling, waar we vooral erg koud hadden en niet erg veel onthouden hebben van het warrige verhaal van de gids. Daarna een voorgerechtje in Memento, dan een hoofdgerecht in Eigenwijs en als laatste een dessertje in 't Genoegen. In alle 3 de restaurants hebben we lekker gegeten. En het voordeel van deze formule is dat je tafelpartners wisselen en je zo met heel wat mensen kan praten.
We hebben weer heel wat ervaringen uitgewisseld en we zijn met stof tot nadenken naar huis gekeerd.
Algauw moeten we zware beslissingen nemen. M is niet welkom in het 1e leerjaar op zijn school, dus inclusief onderwijs wordt bijna onhaalbaar.
We kunnen een andere school zoeken die de uitdaging wil aangaan, maar er zijn al te weinig plaatsen in de Gentse scholen. Dus een school vinden in de buurt die in een inclusieproject wil stappen en plaats heeft is bijna onmogelijk.
Onze enige andere optie is dan bijzonder onderwijs. Maar welke school? Een aantal ervaringsverhalen over bijzonder onderwijs zorgen voor wel wat terughoudendheid. Want er is blijkbaar een groot verschil tussen wat de school zegt en wat ze doet. En onze grootste angst is dat M enkel maar de zelfredzaamheid zal aanleren op school en dat het "schoolse" leren er niet aan te pas zal komen.

1 opmerking:

Greet zei

hey, onze Mies zit na 4 succcesvolle jaren in het gewoon onderwijs, nu toch in het bijzonder onderwijs. en wij zijn ongelofelijk tevreden, ze gaat vooruit als een trein, leert nu zelfs lezen met de woordbeeld methode,
alle negatieve verahlen de we hoorden over het bijzonder onderwijs verzinken in het niet....
haar praten is enorm geevolueerd en door de zeer persoonlijke hulp en begeleidng is ze ook heel gemotveerd. Ze krijgt werkjes op maat, op haar niveau, aardoor ze niet afhaakt, maar gretig wil leren!
en wat meer is, ze heef vriendjes van haar niveau en voelt zich daar opperbest bij!
dt is de beste keuze die we ooit hadden kunnen maken!!!
als je wil, mag je ons hierover zeker eens contacteren.
groetjes
Greet