zondag 19 januari 2014

Ijsberen

Vandaag was er voor de buren een drankje en een hapje voorzien op de nieuwjaarsreceptie van de straat. Voor het eerst werd dit in het kasteeltje in het park gehouden.
Op nieuwjaarsrecepties komt het concept ijsberen wel eens te pas. J vond het dan ook nodig dit eens uit te proberen. Een paar verwittigingen om niet te dicht bij de rand van de vijver te gaan sloeg hij in de wind. En ja, dan gebeuren wel eens ongelukken.
Buurman A. riep plots dat er 'ne kleine' in de vijver gevallen was. Toen ik keek, zag ik niemand in het water. Ik dacht even dat hij een grapje maakte, maar toen hij begon te lopen, wist ik dat het menens was. Toen we bij de kinderen kwamen, was snel duidelijk dat J een duik genomen had in het koude water. Hij was zelf uit het water geklommen en stond kletsnat op ons te wachten. Bibberend kwam er uit dat hij koud had. B is vlug met hem naar huis gegaan. Onder een warme douche, droge kleren aan en opwarmen. J was toch wel onder de indruk van zijn avontuur. Hoewel hij er nu grapjes kan over maken, zegt hij ook duidelijk dat hij niet meer in het water wil. Hopelijk blijft dit lesje nog lang hangen!

Geen opmerkingen: