maandag 6 april 2015

Geheimen ontrafeld

Toen J en N hun dekbedovertrekken zagen (die ze van de paashaas ;-) gekregen hadden), waren ze door het dolle heen. Dat is vééééééét cool! Oooooooooo! Dat waren de eerste uitroepen toen ze hun kamer binnen gingen.
J wist het geheim van de paashaas/sinterklaas al. Bij N hadden we een vermoeden maar wisten we niet zeker of ze het al wist en deed alsof ze nog geloofde of ze nog een echte 'believer' was. Vandaag heeft ze zichzelf 'verraden'. Ze kwam me knuffelen en noemde me de allerliefste mama van de hele wereld omdat ze nu een Frozen dekbed had. Toen ik voorzichtig aanhaalde dat ze dit van de paashaas gekregen had, was ze heel overtuigd. Nee, jij bent het.
Ik heb dan maar even doorgevraagd en ja, ze wist al dat sinterklaas niet bestond, dat het mama en papa zijn die zorgen voor cadeautjes. De sluwe vos deed dus alsof ze het hele sint-verhaal nog geloofde!
Omdat 2 van de 3 het nu al wisten en we M niet in het ongewisse wilden laten, hebben we hem dan ook maar verteld dat wij sinterklaas en paashaas spelen en de cadeautjes geven. Hoeveel hij er echt van begrijpt, is nog af te wachten. We zullen dit nog wel een paar keer moeten uitleggen.
Maar de geheimen zijn ontrafeld en de magie mogen ze over zoveel jaar misschien nog eens beleven door de ogen van hun kinderen.

Geen opmerkingen: