zondag 12 juli 2020

Empyreal Spells & Steam

Empyreal Spells & Steam is een routebuilding en pick up and deliver spel.
Je kiest een personage met een speciale kracht en daarbij hoort een kleur treintjes en een playerboard.
In het begin van je beurt kan je je karakter en extra's activeren. Daarna ga je kiezen hoeveel stappen je je pion laat vooruit gaan op je playerboard waarbij je dan de onderstaande actie(s) kan activeren. De 1e stap en actie is gratis, voor de extra stappen of acties betaal je manna. Kan je niet meer vooruit, dan kan je ook ervoor kiezen om in je beurt je manna en je karakter te refreshen en een extra wagon (mogelijke actie) te nemen en op je playerboard te leggen. Ben je met je pion op het einde van de lijn, dan kan je een levering doen en een contract krijgen (wat extra punten oplevert). En kan je ook kiezen uit 3 acties: manna bijkrijgen en dit refreshen. Karakter refreshen en een ander soort karakter met speciale eigenschap bij krijgen. Of 2 wagons nemen.
Maar natuurlijk zijn je tegenstanders er ook nog en die steken letterlijk stokken in de wielen. Zo kan je treintje verplaatst worden, of worden de goederen die je aan het verzamelen bent, voor je neus weggenomen om geleverd te worden.
Aan het einde van het spel is de puntentelling de punten van je contracten, plus een punt per geleverd goed, plus de punten van de 2 tegels met extra manier om punten te scoren.
Bij mij scoorde het spel hoge punten ondanks dat mijn punten niet waren om over naar huis te schrijven ;-)
Leuke mechanismes met het rondel-systeem van mogelijke acties en leveren, grote herspeelbaarheid door alle verschillende karakters en playerboards, leuke artwork en mooie componenten (deluxe-versie), veel interactie,...
Eentje die ik zeker nog wel wil spelen!

Geen opmerkingen: