zaterdag 5 december 2020

Christmas Tree

We maken het samen gezellig. Mariah Carey, Wham,... op de achtergrond (of toch niet... 😉) 
En dan de kerstboom versieren. 

Christmas Tree. 
Een tileplacement spel dat thema uitstraalt. 
Je krijgt 4 goalcards. En een aantal koekjeskaarten. Daarnaast krijg je per ronde 8 'decoration'kaarten. In het begin van een ronde kiest iedereen een goalcard. Die zijn gemeenschappelijk en iedereen kan die scoren. 
Eens die bekend zijn, ga je je boom versieren. 
Je kiest een kaart uit je hand, legt die op een plaatsje in je boom en je geeft de andere kaarten aan je linkerbuur . 
Zo doe je verder tot je nog 2 kaarten hebt. Daarvan kies je eentje en gaat de laatste kaart uit het spel. Na 7 kaarten scoor je de goalcards en die gaan daarna uit het spel. Dit doe je 3 rondes. 
Na de 3e ronde scoor je naast de goalcards ook nog de sneeuwvlokken op de glazen ornamenten en op de snoepjes. Ook de gingerbreadmannetjes scoren punten afhankelijk van hoeveel correcte kleuren of vormen je naast je gingerbreadmannetje gelegd hebt. En als laatste worden de lichtjes geteld en scoor je daar ook nog punten voor. 
Tussendoor kan je koekjeskaarten gebruiken om een decoratiekaart van plaats te veranderen. Per niet gebruikte koekjeskaart krijg je nog een bonuspunt. 

Pure tileplacement waar je toch op wel wat verschillende zaken moet focussen. Voor welke goalcard(s) ga je tijdens het spel? Of ga je eerder voor de eindscoring door de grotere puntenkaarten te kiezen of zoveel mogelijk lichtjes te laten branden? 

Heel mooi in thema, ideaal om met het gezin te spelen tijdens de feestdagen. Niet moeilijk van gameplay maar er zit wel wat diepgang in zodat het ook voor veelspelers wel wat uitdaging biedt. Bijna geen downtime omdat je simultaan de decoratiekaart kiest Alleen jammer dat hij maar tot 4 spelers gaat.

Geen opmerkingen: