vrijdag 14 mei 2021

Tang Garden

Tang Garden
Een tileplacement spel dat we al een eindje wilden spelen maar nu pas bij V gespeeld kon worden.
In je beurt heb je keuze uit 2 acties.
Ofwel kies je een tegel en leg je die aan. Afhankelijk van de gekozen tegel en hoe je die aanlegt, schuif je je op een kleurtrack op of krijg je munten. Munten zijn punten.
Ofwel kies je om te decoreren. Daarbij ga je x-aantal kaarten trekken en er eentje houden en een decoratie op het bord plaatsen. De kaarten van je decoratie hou je bij en die zijn via set-collection ook nog punten waard.
Tijdens het spel kan je ook gebruik maken van de kracht van je (start)karakter. En als je met alle 3 je kleurtracks over een bepaald punt bent, krijg je een extra karakter. Dan kies je 1 van je 2 karakters en plaats je eentje op het bord. Elk karakter heeft een voorkeur van wat hij op zijn pad wil zien. En elke decoratie die hij ziet op zijn pad levert ook nog 1 punt op.
Als je een tegel legt op een landschapstoken, mag je een landschapstegel plaatsen aan de buitenrand van het speelbord. Daarbij ga je proberen je karakter van zoveel mogelijk punten te voorzien.
Het is een redelijk eenvoudig spel maar vraagt toch wat denkwerk. Artwork is prachtig. De symbolen zijn niet altijd even duidelijk en karaktereigenschappen moet je toch opzoeken in het regelboekje. Ook op de landschapstegels zijn de symbolen behoorlijk klein waardoor het soms moeilijk te zien is.
De decoratie op het bord zetten en de set-collection is een goeie extra. Maar ook hier is door de decoratie die je plaatst de rest van het bord moeilijker zichtbaar.
Conclusie: een leuk en vooral mooi spel waar ik met plezier bij aanschuif.

Geen opmerkingen: