zondag 24 juli 2022

Animal Kingdoms

Animal Kingdoms
Een licht familie area-majority spel.
In je beurt leg je een kaart in 1 van de 5 gebieden en plaats je een marker van je kleur op het spelbord. In welk gebied je welke kaart (cijfer/dier) mag leggen, wijzigt elke ronde door een willekeurig kaartje te trekken en te leggen op het spelbord. Nadat je een kaart gelegd hebt, trek je een nieuwe kaart van de stapel.
Zolang er niemand gepast heeft of de bovenste schijf in een veld gelegd heeft, mag je er ook voor kiezen om je hand kaarten af te leggen, een punt te verdienen en opnieuw je hand aan te vullen tot 4 kaarten.
Wanneer iedereen gepast heeft of geen acties meer kan doen, wordt per veld gekeken wie de hoogste score heeft. Die krijgt de punten van dat gebied. Bij gelijkspel ga je een battle aan. Het hoogste cijfer wint. Maar let op, een 1 verslaat de 8. De 2e krijgt 3 punten en de 3e krijgt 1 punt.
Zo speel je 3 rondes.
Conclusie:
Eenvoudig, licht maar wel leuk. Ondanks dat het een familiespel is, kom je toch verrassend voor veel keuzes te staan. Herspeelbaarheid is groot dankzij de grote stapel kaartjes met voorwaarden. En de artwork is speciaal, wat het zeker wel uniek maakt.
Zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: