zaterdag 9 juli 2022

Katharina Die Städte der Zarin (Katharina Cities of the Tsarina)

Katharina die stadte der Zarin. 
Bouw combo's met je multi-use kaarten, verzamel de juiste grondstoffen en zorg voor een route tussen je huisjes.
Er zijn 3 rondes met elk 4 beurten. Je speelt simultaan.
Je legt een kaart naast de kaarten die je al liggen hebt. En speelt een kaart onder een andere kaart. De onderste kaart triggert de actie van de bovenste kaart wanneer die dezelfde kleur heeft. Maar die kaart kan je dan niet meer gebruiken voor de actie of de symbolen bovenaan de kaart.
Zo ga je per ronde 4x een actie triggeren. Acties kunnen zijn:
- een huisje bouwen op de aangegeven mogelijke plaatsen en de grondstof krijgen
- kaarten bijtrekken
- kaarten afleggen voor punten
- op het kroontrack omhoog gaan waardoor je handlimiet hoger wordt en je meer punten kan scoren tijdens endgame
Tussendoor scoor je al punten van bepaalde acties. Na elke ronde volgt er ook nog een tussenscoring waarbij je punten krijgt per gebouwd huisje, punten afhankelijk van je kroontrack, punten op basis van kannonnen vergelijken met je buren links en rechts. Ook wordt er gekeken naar boeken en wie daar de meerderheid heeft mag een huis bouwen.
Na ronde 3 volgt er na de rondescoring ook nog endgame punten. Dat gaat dan over de verzamelde grondstoffen bij het bouwen. En over je langste route maal waar je staat op het kroontrack.
Conclusie:
Lichter spel met toch genoeg mogelijke manieren om punten te scoren. En met veel keuzemogelijkheden. Je hoorde de hersenen soms kraken. Artwork is niet wauw, evenals het spelbord. Maar zowel kleurschema als de symbolen zijn heel duidelijk.
Goedgekeurd.

Geen opmerkingen: