vrijdag 28 december 2007

Winkelscène

Iedereen kent wel de beruchte winkelscène, een krijsende, roepende, huilende, zich op de grond gooiende peuter of kleuter. Iedereen die jou en je kind staat aan te staren. Sommigen mompelen "Dat zou bij mij geen waar zijn!", anderen geven goed bedoeld advies en nog anderen geven een blik van herkenning.
En ja, gisteren was het zover. J (15 maand, dus dat belooft voor later!) heeft op een uurtje tijd 3 zo'n scènes gemaakt in de meubelwinkel. Eerst omdat hij het Bumba-dekbedovertrek niet mocht hebben, daarna omdat hij de andere dekbedovertrekken niet mocht uit de rekken nemen en als laatste omdat hij niet met de kar mocht rondrijden.
Het negeren van zo'n driftbui is moeilijk met al die starende blikken. En toch is het me gelukt. Gelukkig was B tijdens de laatste 'ik-gooi-me-op-de-grond-en-krijs-alles-bij-elkaar-bui' aan het afrekenen en konden we lichtjes beschaamd de winkel verlaten.

zondag 23 december 2007

Kerstmis

Christmas Tree 2 Shaking Gift Santa's Sleigh
VROLIJK KERSTFEEST!

zaterdag 22 december 2007

Spoed

Deze nacht is J ziek geworden. Hoesten, overgeven en piepende ademhaling. Vanaf 4u tot 9u continu, op het laatste kwam er niets meer uit, behalve slijmpjes. Dan maar naar de huisarts van wacht gebeld. Het antwoord: een lange wachtlijst en men kon niet zeggen of er voor de avond iemand kon langskomen. Dan maar naar spoed.
Daar ging alles vlot, de dokter was vlug bij ons en onderzocht J. Hij wou toch een foto (rx) van de longen. Een hele belevenis voor J, maar niet zo'n leuke. Gelukkig niets te zien op de longen. Een serieuze opluchting. Een voorschriftje voor medicatie om het slijm op te lossen, een suppo motilium zodat er toch iets in zijn maagje kon blijven en terug naar huis.

Ik ben zeker geen voorstander om vlug naar spoed te gaan, maar als je met een echt ziek kind thuis bent en de wachtdienst van huisartsen kan niet helpen, dan twijfel ik niet en vertrekken we naar de spoedafdeling. Liever een keer te veel dan een keer te weinig.

vrijdag 21 december 2007

Erperheide


Kinderboerderij - Erperheide


Baluba - ErperheideErperheide

Maandag vertrokken we voor een midweekje Erperheide. Ons gezinnetje en mijn schoonouders. Het was heel leuk, de kindjes hebben zich ongelofelijk geamuseerd.
De Baluba speelwereld, daar keken ze hun ogen op uit, crossten overal langs, legden parcouren af, gleden van de glijbanen, speelden in het ballenbad,...
Het subtropisch zwemparadijs was een echt waterparadijs. Spelen in het peuterbad, genieten in het broebelbad, "zwemmen" in het grote bad, de golven om je heen voelen,... En dan uitgeteld op mama's of papa's schoot zitten en een koekje eten.
Er werd ook nog een mini-t-shirt gekleurd, gespeeld in de kids-club, de geitjes op de kinderboerderij geaaid, eendjes eten gegeven,...
Kortom een doe-vakantie waar iedereen van genoten heeft, maar waar iedereen doodmoe van terugkeert.

donderdag 13 december 2007

Paardrijden les 6

Gisteren zijn we nog eens gaan paardrijden, M en ik. Het opstappen verloopt nu heel vlot, ik kan M zonder problemen op Roger zetten en er dan zelf bij gaan zitten. Rondjes stappen gaat ook vlot, kleine oefeningen met de armen gaat ook goed. En gisteren kwam er iets nieuws bij. M mocht eens gaan rechtstaan op Roger. Ik hield hem stevig vast, Roger stapte braaf verder en M deed het! Hij stond nog erg wiebelachtig en na een halve minuut liet hij zich al zakken, maar hij deed het! Ik ben erg trots op hem, want zelf moet ik er niet aan denken om recht te gaan staan op de rug van een stappend paard. Tante M en Quiny (haar paard) mogen concurrentie verwachten van M! :-)

dinsdag 11 december 2007

Nieuwe man - deel 2


Zie hier de nieuwe man in wording! ;-)
Zonder dat ik iets moest vragen heeft M de wasmachine gevuld. Hij amuseerde zich enorm, vond het heel plezant dat hij mama mocht helpen en was zo fier toen ik zei dat hij heel flink was en dat mama zo trots op hem is.

Afscheid


Vandaag was M's laatste dagje bij onthaalmoeke Cica. Om haar te bedanken heeft hij een leuk schilderwerkje gemaakt voor haar. Samen met een gedichtje, een doosje chocolaatjes en een paar boekjes heeft hij dit afgegeven.


Van Cica heeft hij als afscheid een leuk feestje gekregen. Met lekkere cake waar hij nu nog over spreekt. Telkens ik hem vraag of het leuk was bij Cica zegt hij mmmmmmmmmm. En ook deze cadeautjes heeft hij gekregen. Een diploma en afstudeerhoedje, een collage met allemaal leuke foto's van M in de opvang en een boekje over de kleuterklas. BEDANKT Cica!

zondag 9 december 2007

Kerststemming


Nu sinterklaas terug naar Spanje is, wordt het tijd voor de kerstsfeer. Zaterdag werd dan ook de kerstboom gezet en de kerstsfeer in huis gehaald.
Na heel wat discussies is het uiteindelijk een nep-kerstboom geworden. Maar volgend jaar komt er terug een echte kerstboom. B moest uiteindelijk toch ook toegeven dat een echte boom mooier is en meer sfeer uitstraalt.
De kerstversiering is ook al "nep". Het zijn onbreekbare kerstballen en dat is maar goed ook. Intussen hebben zowel de poezen als J al eens een kerstbal van naderbij onderzocht.
En ondanks al de nep-versiering is er toch een leuke kerststemming. Knus onder een dekentje, kaarsjes op tafel, de lichtjes van de kerstboom, een mooi, zacht pianomuziekje en dan maar genieten.

Nieuwe man


Dankzij sinterklaas kan ik mijn 2 ventjes opvoeden tot nieuwe man. Hij bracht bij mijn ouders een kuiswagentje met stofzuiger. En zowel M als J wilden direct tonen dat ze mama graag helpen in het huishouden. Er werd uitgebreid geveegd en gestofzuigd. Nu hopen dat ze dit blijven graag doen. ;-)

Vandalisme

Onze buurt is slachtoffer geweest van vandalisme. Deze nacht hebben een paar klojo's zich geamuseerd met antennes van auto's afbreken, spiegels omplooien, spiegels kapotkloppen. Zowel in onze straat als de omliggende straten moesten een groot deel auto's er aan geloven.
Ook onze auto deelt in de klappen. Gelukkig is bij ons de schade nog redelijk klein. Enkel een afgebroken antenne.
Deze morgen is dus voorbijgevlogen met schade opmeten, in de buurt navraag doen, politie bellen en ontvangen om pv op te stellen.
En dan stel ik me vragen. Wat is de zin van dit alles? Zomaar iemands eigendom beschadigen voor de fun? Ik zie er alleszins de fun niet van in.

donderdag 6 december 2007

Sinterklaas is geweest - de foto's
Sinterklaasje kom maar binnen...

Vorig weekend was sinterklaasweekend. Zaterdag kwam de goedheilig man bij mijn schoonouders langs. Zaterdagnacht kwam hij de cadeautjes en snoep thuis afleveren.
Het eerste bezoekje van de sint was niet zo geslaagd. Hij kwam binnen en J begon te wenen. M hield zich nog eventjes flink, maar begon dan mee te wenen met zijn broertje. Zelfs snoepjes, koekjes, cadeautjes mochten niet baten. De sint bleef nog eventjes iets drinken en intussen kalmeerde J. Tegen dat de sint het huis verliet nam J nog een koekje aan van zwarte piet. M moest er niets van weten en schreeuwde het uit. Het speelgoed werd leuk onthaald. De trommel was een groot succes. De holle-bolle olifant leek leuk, maar toen hij werd opgezet kreeg M schrik. J speelde er wel leuk mee. En de jumpplanet werd wijselijk pas thuis uitgezet wegens te veel opbouwwerk.
Het 2e sintbezoekje dat weekend was veel leuker. 's Morgens opstaan, de huiskamer binnen komen en merken dat er leuk speelgoed staat (de jumpplanet). Daar eventjes mee spelen en dan tot de constatatie komen dat de sint nog veel meer mee had. Lekkere chocolade en koekjes en nog een groot cadeau. De speelstad van vroomplanet. Die werd 's middags in elkaar gestoken en na de middag hadden ze dus nog iets nieuws om mee te spelen.
Dank u wel sint en piet!