maandag 9 juni 2008

Onze uitstapjes

Béziers

Onze eerste uitstap was naar Béziers. Een klein stadje met mooie kerken, leuke musea (die jammer genoeg die dag gesloten waren) en waar je leuk kan wandelen en terrasjes doen. Het weer was niet super, maar na een voormiddag regen kwam af en toe toch de zon eens piepen.

Montpellier

De eerste dag in Montpellier was een bezoekje aan een prachtig natuurpark met een zoo. Alles gratis, behalve een stuk van de zoo die overdekt was. Mooie natuur, veel ruimte voor de dieren, veel verschillende soorten dieren. Heel leuk voor M en J.

De 2e dag in Montpellier was een bezoekje aan de stad zelf. Eerst met de auto tot aan een P+R, dan de tram die ons tot in het centrum bracht en dan maar op ontdekking gaan. Een kleine Arc De Triomphe, een oud waterviaduct, een universiteit met een kathedraal, een groot winkelcentrum en een hele nieuwe wijk "Antigone". Veel om te ontdekken. Ook een leuke speeltuin en een ijsje konden niet ontbreken.

Carcasonne

Een stad waar vooral B veel van verwacht had, maar uiteindelijk niet zo interessant bleek te zijn. Supertoeristisch en duur (zowel ingang, parking, eten en drinken). Wel een mooi kasteel (Chateau Comtal), maar voor de rest niet veel te beleven.

Narbonne

Een voormiddagje Narbonne. Eerst liepen we wat verloren, maar na een bezoekje aan de toeristische dienst hadden we een goed plan op zak en een idee van de interessante plekjes. Het Horreum, een museum in de ondergrondse Romeinse tunnels was echt de moeite. Een gids die uitleg gaf, mooie goed bewaarde zaken uit de Romeinse tijd, heel indrukwekkend allemaal. Alleen jammer dat M schrik had in die donkere gangen.

Sète

Als laatste uitstap maakten we een bezoekje aan Sète. Een mooi stadje bekend om de haven, de Mont Saint Clair en de lekkere visrestaurantjes. Leuk om te wandelen, mooie winkelstraten en héérlijk gegeten.

Geen opmerkingen: