vrijdag 7 november 2008

Wanneer komt er eindelijk een oplossing?

Lien (13) mag niet op schoolbus door omzendbrief
ZONNEBEKE - Lien (13) uit Zonnebeke, bij Ieper, heeft het syndroom van Down. Ze volgt aangepast onderwijs in Poperinge. Maar Lien mag niet mee met de schoolbus, die nochtans wel in haar straat passeert om andere leerlingen van haar school op te halen. Liens ouders, Hans Bouten en Ann Verhelst, kregen te horen dat een omzendbrief van onderwijsminister Frank Vandenbroucke bepaalt dat kinderen met een handicap alleen nog op gratis schoolvervoer kunnen rekenen als ze kiezen voor de dichtste school. In het geval van Lien ligt die in Klerken, op 19 km van Zonnebeke. Maar de school in Klerken is volzet en dus gaat Lien naar de tweede dichtste school: De Lovie in Poperinge, op 23 km van Zonnebeke. 'Enkele huizen verder woont een meisje van 17 met een handicap. Zij mag wel mee met de schoolbus, omdat de nieuwe regeling alleen geldt voor eerstejaarsleerlingen. Omdat een aangetekende brief van ons naar het ministerie van Onderwijs onbeantwoord blijft, hebben wij zelf een oplossing bedacht, die eigenlijk wel belachelijk is. Wij rijden nu elke ochtend met Lien vóór de schoolbus uit tot aan een rotonde in Ieper, op 18 km van De Lovie. Dat is één kilometer minder ver dan de school in Klerken. Daar mag onze dochter wel op de schoolbus stappen.' Op het departement Onderwijs geeft men toe dat dit een absurde situatie is. Er wordt dan ook naar een oplossing gezocht. Wellicht zal Lien binnenkort bij haar buurmeisje mogen opstappen. (pli)

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=GH622MCUR

Dat is toch niet te geloven! Wanneer gaan de heren en dames ministers eens een degelijke oplossing zoeken voor het bussen'probleem' van het bijzonder onderwijs?

4 opmerkingen:

Stijn zei

gewoonweg belachelijk! En zo typisch België... Niet te geloven dat zoiets tegenwoordig nog mogelijk is.
Wanneer gaan die heren en mevrouwen ministers is het hele onderwijssysteem, dat over zo goed als de hele lijn mank loopt eens grondig aanpakken?

One Life Live It zei

Hoe ONNOZEL is dat niet zeg. Onnozel niet enkel met hoofdletter maar in hoofdletters. Tssssssssss

Anoniem zei

Papieren gaan halen bij die scholen dat er daar geen plek was en dan nog een 3tal weken wachten tot je wel weer op die bus mag.
Wij mogen nu wel op de bus, maar hebben nog steeds geen recht op vervoer aan huis.

Wij zijn er gelukkig net weer vanaf, we hebben nu tot het laatste leerjaar recht op de bus, maar het was een heel geloop om dat voor elkaar te krijgen.

Anoniem zei

Zoals one life zegt: het is ONNOZEL, maar voor vele ouders een immens probleem. En ook al geraakt het misschien wel opgelost, door veel te bellen en te schrijven en te lopen, ik vind het erg dat jullie daar energie moeten insteken, terwijl jullie die energie waarschijnlijk wel voor andere dingen nodig hebben.