dinsdag 14 december 2010

Dag 1 in Erperheide

Na alles in orde gemaakt te hebben in de cottage maken we de zwemtassen klaar. We gaan zwemmen. 3 enthousiaste kindjes. Eerst het peuterbadje, maar daarvoor blijken M en J (en vooral J) wat te wild. Dan maar het kleuterbad. Leuk, met de glijbanen. Na het kleuterbad een warmwaterbad, genieten geblazen. De golven in het grote bad zijn voorbij, dus tijd voor wat speelplezier.
En daar gaat het fout. M speelt met veel plezier en plots is hij aan het beven. We vermoeden dat hij koud heeft en gaan terug naar het kleuterbad, waar het toch wel wat warmer is. Maar M blijft beven en rillen. Ik ga vlug met hem zijn badcape aandoen en zelfs daarmee krijgt hij het niet warm. Dan maar mijn grote handdoek erboven en hem warm wrijven. We gaan vlug uit het zwembad, want M blijft het lastig hebben. Hij jammert en weent. In de cottage neem ik zijn temperatuur. 40,1°. Wow, dat is echt wel heel hoge koorts. Ik ben even in paniek. We geven hem een koortswerend middel en beslissen de dokter te bellen als de koorts niet daalt. Gelukkig is zijn temperatuur een uurtje later gedaald naar 38,8°.
Intussen is ook J beginnen klagen dat hij koud heeft. En ja, ook hij heeft koorts.
Hopen dat de koortswerende middelen hun werk doen en dat ze zich allebei morgen beter voelen. Sowieso zullen we het morgen rustig aan doen.

Geen opmerkingen: