vrijdag 3 december 2010

Sint in de peutertuin

Sinterklaas kwam deze namiddag naar de peutertuin en alle peutertjes en hun ouders waren uitgenodigd.
Letterkoekjes, chocolaatjes, mandarijntjes,... stonden klaar. De kindjes kregen hun zelfgeknutselde pietenhoed op. En dan was het wachten. De spanning steeg, de kindjes werden ongeduldig.
En daar was hij dan, de sint. N was eerst enthousiast, keek dan wat verwonderd dat de sint dichterbij kwam en was dan te bang om een handje te geven. Intussen was zwarte piet ook gearriveerd en gooide met koekjes in het rond. Dat vond ze wel grappig. En toen ze zag dat de eerste durvertjes een puzzel kregen, was de schrik voorbij. Ze wou ook een puzzel en ging dus naar de sint en piet. Met glinsterende oogjes kwam ze terug.


1 opmerking:

Greet zei

Hallo,
ik las je blogje over jullie twijfel bij de schoolkeuze van M.
Onze Mies (met downsyndroom) is inseptember gestart in de BLO school aan de stropkaai in Gent. We hadden nochtans groen licht gekregen op de gewone school waar Mies al kleuterklas volgde, maar een aantal zaken hebben ons doen kiezen voor BLO. En we zijn echt supertevreden!! Mies gaat heel goed vooruit en leert er dit jaar ook lezen!!! Ik weet dat er een aantal negatieve verhalen bestaan over het BLO, als zouden ze er enkel praktische dingen leren... niets is minder waar, elk kind leert er naargelang zijn capaciteiten, en ik heb echt het gevoel dat de leerkrachten uit het BLO veel meer overtuigd zijn van Mies haar kunnen, dan de leerkrachten uit het reguliere onderwijs waar ze kleuter volgde!!!
als je wil kan je ons hierover altijd eens contacteren, dit is ons e-mail adres:
greet.tanghe@hotmail.com