donderdag 30 december 2010

Prettige feesten!

Wij wensen iedereen prettige feesten en een gelukkig 2011!

zondag 26 december 2010

J schrijft zijn naam

J is de laatste tijd erg geïnteresseerd in het schrijven van letters en cijfers. Hij wil dan ook zijn naam leren schrijven. Het schoolbord is daar ideaal voor.
Zijn 2e poging was direct al heel goed.

Verjaardagsfeestje N 2 jaar


N's feestje was de zondag na centerparcs. Heel wat geregel, maar alles was in orde om N een leuk verjaardagsfeestje te geven. De sneeuw was wel een storende factor, maar enkel meter V geraakte er niet op tijd. En dan was de sneeuw nog niet de boosdoener, maar een platte band. Gelukkig waren ze nog net op tijd voor de taart en om N de kaarsjes te zien uitblazen.
N zelf was niet zo taartgericht, maar de stukjes chocolade gingen vlot naar binnen. Haar gezichtje was mooi versierd na afloop van het chocolade eten.
Haar cadeautjes vond ze erg leuk. Vooral het eetstoeltje voor haar poppen en het boekje zijn haar favorieten.

vrijdag 17 december 2010

Laatste dag in Erperheide

En die begint goed. Voor de eerste keer deze week sliepen alle 3 de kindjes uit. Alleen jammer dat wij wel op tijd moesten opstaan om de valiezen te maken en de cottage op te ruimen.
Alles in de auto geladen en heel voorzichtjes rijden want het is sneeuwglad. De auto geparkeerd en hop, daar gaan we. Voor een laatste keer naar het zwembad. Nog wat spelen in het water en dan douchen. J vindt de douche leuk, M is er niet echt gek op en N vindt het gruwelijk.
Nog frietjes eten en dan klaar voor de rit naar huis.

donderdag 16 december 2010

Dag 4 in Erperheide

Vroeg opstaan, want M en J mogen boer zijn. Ze mogen op de kinderboerderij gaan helpen als een echte boer. Alleen strooit het weer wat roet in het eten. Het is te glad, dus mogen ze in de kidsklub spelen en daar konijntjes knuffelen.
Daarna gaan we richting Baluba. De jongens kunnen daar spelen en N mag een vogelhuisje versieren. Een houten vogelhuisje en fluostiften en kleuren maar. Al blijkt ze liever met de stiften te spelen en het dopje af en op te doen dan het eigenlijke kleuren.
Na de siësta , die voor iedereen broodnodig is, gaan we richting zwembad. Spetteren, plonsen,… daarvan krijg je honger. Dus gaan we richting het pannenkoekenhuisje. Dat is helemaal vernieuwd. Het houten retro-interieur en het leuke speelhuisje is vervangen door een strak design-interieur. Jammer, zo verliest het pannenkoekenhuisje veel van zijn charme.
De pannenkoeken zelf zijn wel lekker, maar eigenlijk wel klein. Goed voor een kleine honger, maar voor hongerige zwemmers valt de portie wat tegen. Gelukkig voor M en J eet N niet alles op.
Terug naar de cottage stappen is een hele belevenis. We komen in een sneeuwbui terecht en komen als sneeuwmannetjes toe. Nog even opwarmen en dan is het slaapjestijd voor de kindjes.

woensdag 15 december 2010

Dag 3 in Erperheide

Een drukke dag, vandaag. In de voormiddag gaan zwemmen. Ploeteren in het peuterbadje, zwemmen in het grote bad, glijden in de buizen,…
Na de middag konden M en J zich gaan inleven in het ridderbestaan. Ze mochten zich verkleden, kregen een zwaard en konden naar een poppenkast over een prinses kijken.
Dan was het Baluba-tijd. Eerst wat spelen en daarna was er een Pépé-TV-show. Eerst waren de kindjes wat verlegen en bleven op hun stoel zitten, ook al deden ze mee met de dansjes. J was intussen over zijn verlegenheid heen en ging bij de andere kindjes vooraan aan het podium zitten. En toen er een aantal kindjes op het podium mochten was hij er als de kippen bij om zich kandidaat te stellen. En hij had geluk, hij mocht mee op het podium. Hij straalde!

dinsdag 14 december 2010

Dag 2 in Erperheide

Een rustig dagje was gepland. Na een moeilijke nacht bleken gelukkig zowel M als J koortsvrij te zijn.
Eerst gingen we naar de kinderboerderij. Daar konden de kindjes konijntjes knuffelen. J vond het leuk. M was ongelofelijk lief met de konijntjes, aaikes geven, ze laten snuffelen, knuffelen,… N daarentegen was niet zo overtuigd. Constant vertelde ze dat ze ‘ban’ was. In het begin bleef ze er ver van weg, maar toen ze op mijn schoot mocht zitten durfde ze toch een konijntje aaien.
De rest van de dag werd doorgebracht in Baluba, de binnenspeeltuin. Klauteren, klimmen, glijbanen, ballen schieten, trampolines, springkastelen,… alles werd met veel enthousiasme gedaan. De kindjes terug naar de cottage brengen om te eten was een hele opgave.

Dag 1 in Erperheide

Na alles in orde gemaakt te hebben in de cottage maken we de zwemtassen klaar. We gaan zwemmen. 3 enthousiaste kindjes. Eerst het peuterbadje, maar daarvoor blijken M en J (en vooral J) wat te wild. Dan maar het kleuterbad. Leuk, met de glijbanen. Na het kleuterbad een warmwaterbad, genieten geblazen. De golven in het grote bad zijn voorbij, dus tijd voor wat speelplezier.
En daar gaat het fout. M speelt met veel plezier en plots is hij aan het beven. We vermoeden dat hij koud heeft en gaan terug naar het kleuterbad, waar het toch wel wat warmer is. Maar M blijft beven en rillen. Ik ga vlug met hem zijn badcape aandoen en zelfs daarmee krijgt hij het niet warm. Dan maar mijn grote handdoek erboven en hem warm wrijven. We gaan vlug uit het zwembad, want M blijft het lastig hebben. Hij jammert en weent. In de cottage neem ik zijn temperatuur. 40,1°. Wow, dat is echt wel heel hoge koorts. Ik ben even in paniek. We geven hem een koortswerend middel en beslissen de dokter te bellen als de koorts niet daalt. Gelukkig is zijn temperatuur een uurtje later gedaald naar 38,8°.
Intussen is ook J beginnen klagen dat hij koud heeft. En ja, ook hij heeft koorts.
Hopen dat de koortswerende middelen hun werk doen en dat ze zich allebei morgen beter voelen. Sowieso zullen we het morgen rustig aan doen.

zondag 12 december 2010

Judo

M heeft 2 probeerlesjes judo achter de rug. Hij gaat judo volgen bij De Buitelaars, een judoclub voor personen met een handicap.
De eerste keer was hij heel onwennig, het leek niet goed te gaan. Dit weekend hebben we het nog eens geprobeerd. En hoewel hij ook nog wel moest wennen, ging het toch goed. Vooral het vallen vindt M leuk.
Ook J mag meedoen. Samen kunnen ze oefenen op de mat. Alleen zullen we hen goed moeten inprenten dat de grepen oefenen enkel mag in de judoles!

Sinterklaas bij oma en opa

Ook bij oma en opa was de sint langsgeweest. Dus vandaag konden we ook bij hen gaan piepen wat hij meegebracht had.
J vond zijn draak supercool, M was heel blij met zijn tekenbord en N kon haar baby'tje verzorgen.
M is echt wel heel leuk aan het tekenen gegaan. Telkens opnieuw wou hij een mannetje tekenen. En zoals hij al eerder bewezen heeft, zijn zijn mannetjes echt wel heel herkenbaar aan het worden.

vrijdag 10 december 2010

2 jaar

2 jaar wordt onze jongste spruit. N wordt groot. Het pasgeboren babytje van toen is nu een heuse peuter.
Bij verjaardagen horen natuurlijk cadeautjes. Omdat het speelkeukentje zijn beste tijd gekend had, kreeg N een mooi houten keukentje. Ze glunderde vanaf ze haar cadeau in het oog kreeg en wou direct gaan spelen.

WHO-norm borstvoeding

Exclusive breastfeeding is recommonded up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropiate complementary foods up to two years of age and beyond.
http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Vandaag is N 2 jaar geworden, we hebben dus de WHO-norm borstvoeding gehaald. En dit met veel plezier en gemak. En we zijn van plan nog lang verder te gaan, we genieten er nog allebei heel erg van.

donderdag 9 december 2010

De sint had nog meer mee

Want ook bij oma en opa en bij tante M was hij langsgeweest. Nog wat snoep en chocolade en natuurlijk had de goede sint nog speelgoed meegebracht.
Voor M een boek over dinosaurussen en kleine dino's om mee te spelen. J kreeg een grote dino en een puzzel van Toy Story en N kreeg een poppenkast en een bedje.
Dank u lieve sint!

En wat zat er in mijn schoentje?

Een heleboel! Veel lekkers, chocolade, "lieve vrouwkes", picknickjes,... En natuurlijk ook leuk speelgoed. De verwonderde blikken bij het zien van al dat moois waren prachtig.
De sint had een goede keuze gemaakt. M kreeg een echte "buzz lightyear", J kreeg een groot kasteel met ridders en N kreeg haar baby my little pony.

zaterdag 4 december 2010

Schoentje zetten

Zou sinterklaas deze nacht komen? Nog even in spanning wachten. Hoor ik daar een paard op het dak? Of zie ik daar zwarte piet die zich klaarmaakt om door de schoorsteen te springen?
Maar eerst het schoentje zetten. Een mooie tekening voor de sint, een wortel en suikerklontje voor het paard. Nog een liedje zingen. En dan gaan dromen over de lieve sint.

The making of "Sneeuwbeertje"

Benodigdheden:
een 5-tal cm sneeuw, een borstel, een wortel
Crew:
gemotiveerde papa, creatieve J, eindredacteur M
Werkwijze:
Papa maakt een sneeuwbal, rolt die door de sneeuw tot het een grote bal is. Die wordt op een strategische plaats gezet. Papa maakt nog een sneeuwbal en rolt die tot een kleinere versie van de 1e bal. Papa zet die met hulp van J op de 1e bal. Na wat verfraaiingswerken wordt er verder nagedacht over het concept. In plaats van een sneeuwman te maken worden er oortjes op geplaatst en is "Sneeuwbeertje" geboren. Nog wat kleine aanwijzingen van M en sneeuwbeertje is klaar.
Foto's:

vrijdag 3 december 2010

Sint in de peutertuin

Sinterklaas kwam deze namiddag naar de peutertuin en alle peutertjes en hun ouders waren uitgenodigd.
Letterkoekjes, chocolaatjes, mandarijntjes,... stonden klaar. De kindjes kregen hun zelfgeknutselde pietenhoed op. En dan was het wachten. De spanning steeg, de kindjes werden ongeduldig.
En daar was hij dan, de sint. N was eerst enthousiast, keek dan wat verwonderd dat de sint dichterbij kwam en was dan te bang om een handje te geven. Intussen was zwarte piet ook gearriveerd en gooide met koekjes in het rond. Dat vond ze wel grappig. En toen ze zag dat de eerste durvertjes een puzzel kregen, was de schrik voorbij. Ze wou ook een puzzel en ging dus naar de sint en piet. Met glinsterende oogjes kwam ze terug.


woensdag 1 december 2010

Winter wonderland

Koning winter is in het land en toverde de tuin en de straat om tot een winter wonderland. Sneeuwvlokken vielen uit de lucht, kinderoogjes twinkelden, sneeuwballen werden gegooid, ijspegels werden ontdekt,...
Kijk en geniet.