zondag 16 augustus 2020

Gorges d'Ehujarre

We wilden dinsdag eigenlijk naar Gorges de Kakuetta, maar daar was op 31 juli een ongeluk gebeurd en er was een rotslawine waarbij verschillende gewonden waren en er een vrouw gestorven is. We hadden al opgevangen dat de site gesloten was, maar vonden voor de rest weinig info dus gingen toch maar op pad. Daar aangekomen bleek de kloof inderdaad afgesloten.
Het werd dus een plan B. Even zoeken wat er in de buurt was en dan Gorges d'Ehujarre gevonden. Volgens internet een tocht van een kleine 7u (lus). We beslisten een stukje te doen en dan terug te keren na een paar uur wandelen, afhankelijk van moeilijkheidsgraad en motivatie,... 
In plaats van een bergpad naar boven waarbij je omlaag naar de kloof kijkt, wandel je hier in de kloof. Veel groen, mooie natuur. Maar het bleek algauw nogal eentonig te zijn. Tel daarbij dat het pad nogal moeilijk en gevaarlijk was (letterlijk over wegglijdende keien aan de rand van de afgrond) en dan toch nog steeg en bleef stijgen. We hielden het dus na 2u voor bekeken. De terugtocht bleek nog gevaarlijker. Gladde stenen, M die weigerde een voet te verzetten (schrik?).  Het werd dus niet onze beste tocht.

Geen opmerkingen: