zaterdag 15 augustus 2020

Lac de Gaube

Een wandeling van ongeveer een uurtje van Pont d'Espagne tot Lac de Gaube.
Ideaal voor ons gezin, wat wandelen, wat genieten van een bergmeer. Daar toegekomen bleek echter dat honden verboden zijn op die wandeling, ook al zijn ze aan de leiband (aan het meer zelf mogen ze wel wandelen). Dit omdat je eigenlijk in de Hauts-Pyrenees en dus natuurreservaat bent en men de fauna en flora wil beschermen.
Dit staat echter nergens aangegeven op de website, waardoor wij -net als heel wat andere bezoekers- plots voor een voldongen feit stonden. We hadden de keuze: met de kabelbaan omhoog (honden mogen wel mee op de kabelbaan) en het meer bezoeken. Of terugkeren naar de auto. Iets wat we toch wel wat hondeneigenaren zagen doen. Gelukkig hadden we de hondenrugzak in de auto liggen en hebben we P op deze manier meegesmokkeld op de wandeling. Misschien niet helemaal correct, maar voor ons wel een manier om toch te wandelen (met P erbij) en naar het meer te kunnen gaan.
Het was een pittig tochtje, zeker met een hondje in de rugzak. Maar wel de moeite. Na een eerste stop bij het meer om te eten, gingen we ook nog even naar de andere kant, een tochtje van zo'n 25min.
Het gletsjermeer is prachtig. Omringd door de Pyreneeën, glashelder (en ijskoud!) water.
En hier mag je, in tegenstelling tot Lac d'Artouste, wel met de voeten in het water. Of voor de durvers, waaronder N, zelfs zwemmen.
Op het laatste, wanneer we de terugtocht gingen aanvatten, kwam er plots uit het niets nog een ezel te voorschijn. En wat verder zagen we ook nog een kudde koeien. Toch wel speciaal om die zomaar in het wild tegen te komen.

Geen opmerkingen: