zondag 16 augustus 2020

Terugblik op Zuid-Frankrijk (Audaux, Aquitaine)

Net zoals de voorbije jaren doen we een terugblik op onze vakantie.
Wat was leuk?
Wat kon beter?
Wat doen we volgend jaar?

- Net zoals vorig jaar huurden we een huisje. En ook dit jaar is dit heel erg goed bevallen. Het was niet het properste huis waar we al gelogeerd hebben maar wel ok genoeg. Het huis had grote ruimtes, 3 slaapkamers, een afwasmachine, een grote rustgevende en afgesloten tuin, extra ontspanningsmogelijkheden (biljart en tafelvoetbal),... De 'geen wifi' werd eerder als pluspunt dan als minpunt ervaren (toch zeker door B en mij). Een verdiende 9.
We trokken onze conclusies na vorig jaar en slaagden er beter in om wandelen te combineren met rust aan het huisje of aan de rivier.
- Met P op reis. Vorig jaar gaf het een dubbel gevoel en hadden we eerst het idee hem niet meer mee te nemen. Uiteindelijk kozen we er voor dat hij toch mee op vakantie ging.
Dit jaar was het voornamelijk positief. We leerden uit onze fouten van vorig jaar, kozen er bewust voor om de 1e dagen rond het huisje te blijven of hem mee te nemen naar de rivier, waardoor de verlatingsangst een stuk minder was.Het slapen blijft wel vervelend, maar daar hadden we nu op voorhand rekening mee gehouden waardoor het wat minder lastig ervaren werd (al blijft uitslapen toch op het verlanglijstje staan). De autorit viel ook goed mee, intussen gaat P met veel plezier mee in de auto en heeft hij gewoon op tijd en stond even een (plas)pauze nodig. Het enige nadeel was dat we onze wandel-planning moesten aanpassen omdat honden verboden waren in het nationaal park van de Pyreneeën. Beetje stom dat we dit niet op voorhand wisten, maar niet onoverkomelijk.
- De streek: prachtige wandelingen al moesten we daar 1-2u voor rijden, maar het was wel de moeite! Ook de streek rond Audaux is mooi, de rivier die op een kwartiertje stappen was, is een groot pluspunt! Ook de rust die je daar vindt, is heerlijk en onmisbaar voor een vakantie.
- Het weer was over het algemeen goed. Warm genoeg voor leuke (water)activiteiten, doenbaar tijdens de wandeltochten.

Meest memorabele momenten:
- B genoot vooral van de rust en stilte van de tuin. En het biljarten met de pubers. De leukste uitstap was Le train d'Artouste met het meer.
- M vond het biljarten de max.
- J was vooral gek op Lac d'Artouste en biljarten.
- N genoot van de rivier. Maar ook zwemmen in Lac de Gaube stond hoog op haar lijstje.
- Ikzelf heb goeie herinneringen aan de rust van de tuin, het uitzicht van Cirques de Lescun en ook Lac d'Artouste. Maar even goed Gorges d'Holzarte was een topper.
Momenten om snel te vergeten:
- B vond de mistwandeling maar niets (al moet hij toegeven dat het bij mooi weer wel de moeite zal zijn).
- M vond geen enkele wandeling leuk. Punt.
- J en N vonden Gorges d'Ehujarre het minste. Niet veel te zien, saai,... En ook ik sluit me daar bij aan, dit was een beetje een teleurstelling, zeker na al de andere natuurpracht die we op onze reis gezien hebben.

Conclusie: Een deugddoende vakantie. Een mooie combinatie van rust, wandelen en waterpret.
De streek viel heel goed mee en op zich willen we hier nog wel terugkeren.
Voor volgend jaar willen de pubers echter het beloofde zwembad. Of er nu wel of geen wifi is speelt minder een rol. Dus dit wordt zeker meegenomen in het wensenlijstje. De kans bestaat dat we opnieuw kijken voor het geplande huisje in Spanje, voor corona roet in het eten gooide.

Geen opmerkingen: