dinsdag 1 september 2020

The road to ...

Op weg naar nieuwe horizonten.
De eerste schooldag. Altijd een spannende dag. Maar vandaag toch net nog wat meer dan anders. De tieners starten alle 3 in een nieuwe school.
M mag naar het 3e voeding-verzorging in het Lyceum. Dezelfde school, andere campus. Gelukkig blijft het team rond hem hetzelfde. En zijn klascoach is de leerkracht waar hij koken van  krijgt en die hij al kent van op die campus vorig schooljaar te mogen gaan koken. We hebben er vertrouwen in. Al wordt het toch wel aanpassen.
J koos er zelf voor om een andere richting in te slaan. Op Campus Portus kreeg hij een goeie basis. Maar zijn interesse ligt ergens anders. Kunst. Tekenen. En dus start hij vandaag in Kunsthumaniora Sint Lucas. Een compleet nieuwe school. Toch wel een grote stap. Maar ook hier hebben we vertrouwen dat hij zijn plekje zal vinden.
N maakt de overstap van het lager naar het middelbaar. Een school die ze kent, Campus Portus. Toch blijft het een serieuze overgang die nu extra bemoeilijkt wordt door alle maatregelen. Geen ouders die mee mogen ontbijten op school en dat eerste wen-moment makkelijker kunnen maken. Mondmasker op voor de hele dag. Geen leuke uitstap om elkaar te leren kennen. Naast de spanning die zo'n 1e schooldag meebrengt, zorgde dit toch voor extra stress. Ze was wel erg zenuwachtig. We weten dat het wel zal loslopen eens ze haar plaatsje gevonden heeft.


Geen opmerkingen: