zaterdag 5 september 2020

Lisboa met 2

Een goeie maand geleden speelden we Lisboa al met 3. B speelde toen niet mee. Te moeilijk en geen zin om voor het verlof zich daar in te verdiepen terwijl hij nood had aan rust. Gisterenavond waren we door omstandigheden met 2 ipv 3 spelers en kon ik hem overhalen om Lisboa een kans te geven.
Conclusie: geen favoriet van B. Te droog naar zijn smaak.
Al had hij het spel wel moeilijker verwacht. De regels vielen beter mee dan gedacht. Vrij gestroomlijnd ipv allerlei kleine regeltjes (in tegenstelling tot andere zware spellen die hij al speelde).
Na de eerste era had hij het wel door en speelde de 2e era al een stuk vlotter. De multi-use kaarten zijn echt wel goed. En de mechanismes, acties en puntenverdeling passen mooi in elkaar. 
B zegt niet direct nee tegen nog een keer spelen, maar dan wel met meer spelers. En ik moet hem daarin gelijk geven. Het area-control stuk komt met 2 niet goed tot zijn recht. Te grote verschillen tussen wie als 1e scoort en wie de 'overschot' heeft. Dan is met 3 of 4 toch net wat spannender!
PS: Ik weet dat ik een opzetfout gemaakt heb. Er moesten meer rubble-blokjes liggen. Vorige keer was dit wel correct, gewoon te snel willen zijn.

Geen opmerkingen: