donderdag 5 november 2020

Maracaibo

Heel wat spellen geleverd de laatste 2 weken, dus we proberen de nieuwe aanwinsten uit te testen en te spelen. 
Maracaibo. 
Deze stond al van Spiel Essen 2019 op ons verlanglijstje. Uiteindelijk gingen we overstag en kozen we de Nederlandse versie, vooral ook omdat je een campagne kan spelen en dit voor de tieners toch net wat eenvoudiger is in het Nederlands.
Je kiest hoeveel stappen je je bootje wil verzetten (max 7) en daardoor dus ook waar je aanlegt en welke actie je gaat uitvoeren. Zo vaar je tot het eindpunt en sprokkel je punten, verkoop je goederen,... Als iemand rond gevaren is, moet iedereen binnen varen. Het is dus belangrijk om gelijke tred te houden met je medespelers want anders loop je kans om heel wat mogelijke acties kwijt te spelen.
Je hebt ook handkaarten die je enerzijds kan gebruiken om goederen te verkopen en daardoor op je bordje extra acties/voordelen vrij te spelen. Maar je kan die kaarten ook kopen en de voordelen van de kaart gebruiken (plus de punten die ze oplevert).
Tussendoor ga je ook vechten voor een land en je invloed verhogen. En kan je ook op verkenning gaan.
Gameplay is niet zo moeilijk (verzet je schip en voer de gekozen actie uit, moeilijker dan dit is het niet) maar het is gewoon veel. Veel mogelijke acties, veel mogelijke manieren om vooruit te gaan op tracks en punten te scoren. Het vraagt dus wel wat denkwerk waar je voor wil gaan.
Wij vonden hem zeker de moeite, al blijkt direct bij een eerste speelbeurt dat het ene track echt wel belangrijker is dan het andere.
Vraagt om vaker te spelen. En misschien zelfs de campagne een kans te geven, met nieuwe acties, nieuwe locaties,...
Grote herspeelbaarheid! En een breinbreker. Dus goed bevonden.

Geen opmerkingen: