woensdag 11 november 2020

Tidal Blades Heroes of the Reef

Tidal Blades Heroes of the Reef 
Een kickstarter die heel wat vertraging had, maar die wel topkwaliteit is van artwork, miniatures,... 
In je beurt kies je een actieplaats, je krijgt de resources die op de actiespot staan (meestal variatie van fruit, schelpen, dobbelstenen of kaarten) en je krijgt de actie van het eiland waar je op staat. Daarna kan je er voor kiezen om een challenge aan te gaan. Ook als er geen specifieke plaats meer open is kan je naar het eiland gaan om de actie + challenge te doen. 
Challenges doe je door te dobbelen voor de symbolen op de kaart. Ze leveren punten op en zorgen er voor dat voor elk symbool dat je dobbelt 1 van je tracks (schijven) omhoog gaat. Waardoor je beter wordt in bepaalde zaken zoals meer dobbelstenen mogen inzetten of upgraden of karakterkaarten of stuntkaarten spelen. 
Je mag zoveel herdobbelen als je wil tot je het gewilde symbool hebt. Maar per keer dat je dobbelt, dobbel je ook een gevarendobbelsteen. Het gevaar kan je blocken door een schelp op je shield te leggen en die schelpen kunnen later ingewisseld worden voor een juiste symbool of door je dobbelstenen te refreshen. 
Naast de 4 basis-eilanden, kan je ook naar het eiland met de monsters gaan. Daar gaat de battle net hetzelfde als een challenge, behalve dat je nadien je dobbelstenen kwijt bent. Maar je scoort op het einde ook nog een punt voor elke hit op een monster, wat dus wel wat kan opleveren. 
Er is ook nog een judge die extra stappen op het champion-spoor (en dus punten) oplevert wanneer je een challenge doet op het eiland waar hij staat. 
En je krijgt nog punten voor de geheime goalcard (en die maakt echt wel het verschil in punten!) 

 Leuk spel. Vooral dat iedereen op basis van het gekozen karakter een eigen deck heeft met voordelen en een favoriete manier van spelen is een pluspunt. Artwork is kleurrijk, mooi,... Je waant je echt in een fantasywereld waar je battles moet winnen om de winnaar van het tornooi te worden. 
Het dobbelen is wel erg bepalend en kan soms frustrerend zijn. Al kan je met je dobbelstenen upgraden echt wel iets moois bekomen. Belangrijkste factor hierin is dat het niet altijd makkelijk is om aan nieuwe dobbelstenen te geraken. Zeker met 4 spelers is dit toch wel iets waar voor gevochten zal worden. 
Het grootste negatieve punt is de downtime. Tijdens de actie van een ander zit je er gewoon bij. En die actie kan wel wat tijd in beslag nemen wanneer er een challenge gespeeld wordt of een monster aangevallen wordt (omwille van eindeloos kunnen herdobbelen). Wij speelden met 4 spelers toch wel 2u voor 4 rondes waarbij je uiteindelijk maar 12 actiebeurten hebt.

Geen opmerkingen: