zondag 24 januari 2021

La Cour des Miracles - The Court of Miracles

La Cour des Miracles (The Court of Miracles) 
Op Essen '19 deze in preorder kunnen kopen. Wij hebben de Franse versie maar met Engelse spelregels. Er is later een Engelse versie uitgebracht. 
Eenvoudig en kort spel waarbij je 1 Rogue (werker) gaat plaatsen op de actiespot van je keuze. Daarbij kan je geld of plotkaarten krijgen of verzet je de King (een marker) op een spoor. Daarnaast kan je ook nog de actie van het district doen. 
District-acties zijn: geld krijgen, een kaart krijgen, een Rogue verplaatsen, een Roguetoken uit de zak trekken en eentje van jezelf vervangen (upgrade), een invloedtoken op een apart track leggen (en de kost betalen). 
Wanneer er 3 Roguetokens op 1 district ligt, volgt er een standoff. Net als wanneer de King op bepaalde plaatsen op zijn track komt. 
 Een standoff is een gevecht waarbij zowel de waarde (en eventuele actie) van belang is, als de plaats waar je Roguetoken ligt. Want bij gelijkstand in cijfers wint diegene dichtst bij het kruisje. 
Zo gaat er vaak een gevecht zijn om wie zijn token op een district kan plaatsen. En daarom is het ook belangrijk om ook van je invloedtokens op het aparte track te krijgen, want daar kunnen ze niet weggehaald worden. 
Doel is om als eerste al je invloedtokens op het bord te krijgen. 
Wij speelden met 4 en op het duurde ongeveer 45min. 
Heel veel interactie. Blind bieden in combi met area-control en workerplacement. Leuk spel voor wie hier van houdt. 
Mooie artwork. 
Kaarten zijn zeker een plus maar daar speelt luck of the draw wel een stukje in mee. De ene kaart is al beter dan de andere. 
Speciale vorm van spelbord. Wel het nadeel dat er veel hoekjes aan zijn die dus snel kunnen beschadigd geraken. 
Enige echt tegenvaller is de productiekwaliteit van de tokens. Het kartonnen token -dat je in de houten Roguetoken steelt en die regelmatig verandert van Roguetoken- is net te groot voor de Roguetokens. Heel moeilijk om er uit te krijgen en dit zal dus heel snel kapot gaan. Ik hoorde wel dat dit in de Engelse uitgave beter is.

Geen opmerkingen: