vrijdag 1 januari 2021

Tremor

Tremor 
Kickstarter op de laatste dag van 2020 binnen gekomen en direct op de 1e dag van 2021 gespeeld. Abstract spel waarbij je moet zorgen dat je als eerste op de schuintegenoverliggende habitat-tegel stapt. 
 Dat doe je door in je beurt 3 acties te doen in willekeurige volgorde. 
 Dat zijn: 
- 1 stap verzetten zonder over muren te gaan (ook als je daardoor achteruit gaat is dit verplicht) 
- een tegel 1 slag (wijzerzin of tegenwijzerzin) draaien
- scouten (tegel exploren indien je dit wenst en disastertoken leggen) 
En daarna de disasterdobbelsteen te rollen waarbij je een disastertoken plaatst. 
Disasters vinden plaats als er 3 tokens liggen op 1 van de 3 velden. En de speler die het triggert kiest op welke tegel de disaster plaats vindt. Dit zorgt er voor dat tegels bewegen. Of dat tegels geblocked worden dwz niet kunnen bewegen en je kan er niet op stappen. 
Na x-aantal disasters vindt er een earthquake plaats en gaan de 8 tegels rond de earthquake samen met de eartquake-tegel geshuffled worden. 
Wie als eerste zijn habitat bereikt, wint het spel. Tijdens het spel is er heel veel interactie. Je moet zorgen dat je zelf vooruit gaat maar je gaat elkaar ook moeten proberen blokkeren. 
Er komt soms wat geluk bij kijken (earthquake, disasterdobbelsteen) maar in het regelboekje staan ook varianten om het geluk te verminderen en het strategischer te maken. 
Wij speelden met 4 en tijdsduur was toch het dubbel van wat op de doos stond. Met meer plays zal dit wel verbeteren, vermoed ik (nu was het vaak nog zoeken welke disaster wat doet en in welke richting,...). 
Wat ik minder vond: de kleuren en symbolen zijn niet altijd even duidelijk. Symbolen voor diasters zijn redelijk gelijkaardig en kleuren op disasterbord en tegels komen niet helemaal overeen, waardoor het meer zoeken is dan nodig zou moeten zijn en er wel eens vergissingen gebeuren. 
Conclusie: leuk abstract spel met veel interactie en daardoor zeker niet voor iedere spelersgroep. Meerdere keren spelen nodig om deze echt vlot te kunnen spelen.

Geen opmerkingen: