donderdag 14 januari 2021

Potion Explosion

Potion Explosion
Deze kwam al eerder kort op de blog te staan, zonder review. Daar brengen we dus verandering in.
Knikkercombo's maken, patronen leggen, setjes verzamelen.
In je beurt neem je een knikker uit de kist. Botsen daardoor 2 (of meer) knikkers van dezelfde kleur kan je die ook nemen, veroorzaakt dit opnieuw een botsing van 2 (of meer) knikkers van eenzelfde kleur, neem je die ook, enz... Je kan voor of na je beurt wel minpunten nemen om 1 knikker weg te nemen, zonder dat dit explosies veroorzaakt.
De gevangen knikkers ga je dan op je potions leggen op de juiste kleur. Is je drankje vol, dan giet je de knikkers opnieuw in de kist en kies je een volgend drankje. De gemaakte drankjes kan je ook éénmalig inzetten voor hun effect (afhankelijk van welke soort) waardoor je extra knikkers kan verzamelen.
Met de klaargemaakte potions ga je setjes maken. Per set van 3 van dezelfde soort of als je een set van 5 verschillende soorten hebt krijg je een token met punten. Wanneer de tokens op zijn, wordt de ronde uitgespeeld en de punten geteld. Punten heb je door de tokens, het aantal punten op je drankjes en eventuele minpunten.
Een leuk familiespel dat door het interactieve (knikkers nemen, explosies veroorzaken) wel een grote aantrekkingskracht heeft. Simpele gameplay maar het laat je toch even denken 'wat als ik dit doe...' of 'als ik deze knikker neem...' Ook voor volwassenen die graag eens iets lichters spelen nog wel plezant.

Geen opmerkingen: