dinsdag 23 maart 2021

Cerebria The Card Game

Cerebria The Card Game 
Het kleine zusje van Cerebria The Inside World. 
Het kaartspel is een filler in dezelfde wereld van emoties. Het spel gebruikt grotendeels dezelfde terminologie. 
Je hebt 2 mogelijke acties: kaart nemen of kaart leggen (en er de nodige fragments op leggen). 
En je mag in je beurt 2 acties uitvoeren. Dat mag 2x dezelfde actie zijn. 
Daarnaast kan je de krachten van je eerder gespeelde kaarten gebruiken door de fragments te discarden. Zo kan je fragments of kaarten stelen van je medespeler(s), extra kaarten nemen,... 
Maar de acties kunnen ook geblocked worden wanneer een andere speler een kaart met dezelfde kleur van vibe (symbooltje) gaat discarden. 
Wanneer een trekstapeltje op is, volgt er een scoring. Je neemt alle fragments die nog op je laarten liggen bij jou. En afhankelijk van set-collection ga je nog x-aantal fragments scoren. 
Wanneer iemand 12 fragments van 1 kleur of 7 van elk van de de 2 kleuren heeft, stopt het spel. 
Eenvoudige gameplay. Af en toe wat keuzes naar set-collection en kaarten verzamelen om te kunnen blocken. En vooral belangrijke afweging of je je krachten gaat gebruiken en dat fragment moet afgeven of dat je zoveel mogelijk fragments van een kleur verzamelt op je kaarten. 
Met 2 spelers valt het spel wat plat. Maar hij kan tem 5 spelers en ik weet zeker dat je met meer spelers ook meer interactie gaat hebben en meer gaat moeten spelen op kaarten nemen en afblocken. Nu wisten we bv dat het soms de moeite niet was om een kracht te gebruiken omdat die toch geblocked werd en je meer voordeel deed met het fragment bij te houden. 
Artwork is gewoon een plus. Zeker bij een kaartspelletje dat op 20min speelt is dat een meerwaarde!

Geen opmerkingen: