zaterdag 14 augustus 2021

Ethnos en QE

Woensdag was er nog eens Meeples. Als eerste kwam Ethnos op tafel en daarna speelden we QE.

Ethnos
Area-control en set-collection. In je beurt ga je een kaart nemen of je kaarten uitspelen. Mogelijke extra acties of voordelen hangen af van welke kaart je als bovenste speelt. Je speelt setjes van hetzelfde ras of van dezelfde kleur. Daarbij plaats je ook 1 van je schijfjes in het betreffende gebied. Pas wel op, want hoe meer schijfjes je liggen hebt, hoe meer kaarten je moet afleggen. Na elke ronde wordt er naast de punten voor gebieden ook gekeken naar hoeveel kaarten je per set hebt afgelegd. Daarvoor krijg je ook punten.
Na 3 rondes eindigt het spel.
Veel variatie mogelijk want elk spel zijn er 6 van de 12 rassen die meedoen.
Voor mij net wat te luck-based voor een area-control. Je moet echt wel wat geluk hebben met welke kaarten je trekt.
Ik zal hem nog wel eens meespelen maar voor mij geen hoogvlieger.

QE
Puur biedspel. De startspeler draait een tegel en plaatst een eerste bod. Alle anderen schrijven hun bod gedekt op het kaartje. Startspeler bekijkt de biedingen, schrijft het hoogste bod op de achterkant van de tegel en geeft die aan de hoogste bieder. Die streept dan de eigenschappen van de tegel af.
Er zijn 3 rondes en in elke ronde is iedereen eens startspeler.
Om te voorkomen dat iedereen gewoon blijft hoger en hoger bieden, is diegene die na de 3 rondes het hoogste munten geboden heeft, verbrand. En die blijft dan achter met 0 punten.
Fun fillertje voor wie houdt van bieden. Niet echt mijn ding maar wel leuk om eens uit te testen.

Ethnos:

QE:

Geen opmerkingen: