donderdag 19 mei 2022

Cuba met El Presidente

Cuba El Presidente
De uitbreiding speelden we voor de 1e keer, het basisspel speelde ik al een aantal keer eerder en zit sinds kerst 2020 in de collectie.
Met 3 spelers speelt dit vlot weg. De uitbreiding maakt het net wat interessanter, je kiest een kaart uit de bovenste rij en kan die spelen. Maar de kaart die niet gekozen wordt, daar gaat na de actiefase de presidentsauto naar toe. En de actie onder de kaart treedt in werking.
Zo kan je de volgende beurt een karakterkaart minder mogen spelen, is er geen biedfase voor de wetten maar treden ze alle 4 in werking, mag je je arbeider verzetten voor je de gebouwen activeert, verliest de speler met het meeste punten 2 punten, krijg je een product van de markt,...
Ga je dus voor een goeie kaart? Of voor de actie die je niet wil activeren? En wanneer ga je er voor, in het begin met veel keuze, of op het laatste met meer invloed op de actie die getriggerd wordt.
Eenmaal we nu met uitbreiding gespeeld hebben, spelen we niet meer zonder. Spelregels verminderen minimaal en het biedt toch wat meer keuzemogelijkheden en diepgang.

Geen opmerkingen: