zaterdag 20 mei 2023

Special Olympics National Games Mechelen

M deed voor de 1e keer mee aan de Special Olympics (National Games). Deze gingen door in Mechelen. M ging samen met B en de judoclub 2 nachtjes op hotel. En overdag waren ze dan te vinden op de locatie in de Nekkerhallen.
Op woensdagavond was er openingsceremonie in het stadion van KV Mechelen. Met optredens van Gustav,... en Koen Wauters.
Donderdag een gemeenschappelijke training, niveaubepaling en in de namiddag medische testen.
Vrijdag was dan de dag van de wedstrijd. Zelf zakte ik ook af naar de Nekkerhallen, om te supporteren. En in de hoop nog wat andere sportwedstrijden enz te kunnen meepikken.
Jammer genoeg werd het een lange dag met veel wachten.
Geen uurschema op voorhand, geen duidelijke tijd van wedstrijden ea. En dan uiteindelijk bleek M in 1 van de laatste poules te zitten die moesten vechten. Dus van 10u tot 15u was het wachten en wachten en wachten. Geen mogelijkheid om tussendoor eens iets anders te doen, want voor hetzelfde geld wordt hij net dan op de mat verwacht.
Gelukkig leek M zelf niet zoveel last te hebben van het wachten. Hij vond het leuk om naar de andere judo-wedstrijden te kijken en te supporteren voor de club-leden. Voor mij was dat te lang en te saai. Zoveel te beleven en te zien op de Special Olympics en we hebben de hele dag maar in 1 deel van een sportzaal geweest.
Toen hij aan de beurt was in zijn poule, deed hij het super. Hij kwam uit tegen 2 mede-clubleden. En hij was heel geconcentreerd. Zijn 1e wedstrijd won hij eenvoudig met Ippon. Zijn 2e wedstrijd was lastiger. En die verloor hij nipt. Het kon op een bepaald moment alle kanten uit. Hij verdedigde super goed, hij probeerde maar de ander was iets sterker en sleepte er een punt uit. Wat voldoende bleek om te winnen.
Goed gedaan, een 2e plaats en hij was zelf ook tevreden. En wij natuurlijk supertrots.
Daarna volgde nog een demonstratie en dan de prijsuitreiking waarbij hij fier zijn zilveren medaille in ontvangst nam.
Terug thuis trakteerden we het hele gezin nog op pizza om te vieren! 

Openingsceremonie

Medische tests: goedgekeurd!

Training:




1e wedstrijd






2e wedstrijd





Na de wedstrijd

Medaille-uitreiking!



Geen opmerkingen: