dinsdag 2 mei 2023

Uitkerkse Polders Wandelroute

Nog eens (eindelijk) een grotere wandeling op het programma. Drukke agenda's en rotweer zorgden er voor dat we de laatste tijd niet meer gingen wandelen. We hopen dit nu opnieuw wat meer op te pakken.
Starten deden we met de Uitkerkse Polders Wandelroute.
Met de tram naar Blankenberge. Van daar een goeie 2km wandelen tot 1 van de startpunten van de lus. En dan op pad voor bijna 9 km om daarna nog het stukje terug tot de tramhalte erbij te nemen. Zo'n goeie 13km in de beentjes. Voor P meer dan genoeg, zeker nadat hij de dag voordien ook al 8km wandelde.
De wandelroute zelf is aangenaam. Ook al stap je vaak over de weg, het verkeer blijft beperkt. Enkel de vele fietsers moet je er bij nemen, want er loopt daar ook een fietsroute. Er zijn kijkhutjes voor de vogelspotters maar aangezien ik het fototoestel vergeten was, was het moeilijk om de vogels op foto te krijgen en te identificeren. We zagen wel zeker een lepelaar en patrijzen, naast de eenden en ganzen.
Het bezoekerscentrum van Natuurpunt ligt ook langs het traject en is een fijne stop. Helemaal in het groen met een gezellig terrasje. En dat voor of na je het plateau kon beklimmen en er rond wandelen (zit mee in de lus-route).
Het laatste gedeelte van de lus was wat minder. Na x-aantal km heb je het poldergedeelte wel zo'n beetje gezien, zeker aangezien de vogelspotplaatsen in het begin lagen. En tegen dan begon de zon volledig achter de sluierwolken te verdwijnen, waardoor het toch een stuk frisser werd.
Al bij al een geslaagde wandeling.

Geen opmerkingen: