zaterdag 16 maart 2024

The Wizard always wins

The wizard always wins
Push your luck.
In je beurt kies je uit 1 van de 7 karaktertegels en voert die actie uit. De acties zijn gelijkaardig maar verschillen in kracht. Je gaat kaarten trekken en uitspelen en extra tokens uit de zak trekken voor extra symbolen of acties. De 1 is de minste actie maar geeft je daarna wel zeker de 1e keus voor de volgende keer. Hoe verder je gaat, hoe beter de actie, maar de kans op 1e keuze van actie de volgende ronde wordt daardoor kleiner.
De bedoeling is dat je je gems in de zak krijgt door een hoeveelheid symbolen te kunnen afleggen. En je tegelijk je aantal tokens (en dus kansen) vergroot om je eigen gem te kunnen trekken.
De 7 (wizard) is de enige tegel waarmee je kan winnen. Enkel wanneer je deze kiest en je eigen kleur gem trekt, win je het spel. Anders: pech gehad. Volgende keer meer geluk. Maar je bent dan wel als laatste aan de beurt om te kiezen welke tegel je wil, dus een ander zal waarschijnlijk de volgende beurt wel zijn kans wagen.

Conclusie: Mooie kleurrijke artwork. Wel erg grote doos voor wat het spel uiteindelijk inhoudt.
Simpel spelletje waar geluk een grote rol in speelt. Maar waar je ook je kansen zelf een stuk in handen hebt, want je gaat zelf opbouwen hoeveel tokens je kan trekken en hoeveel gems er in de zak gaan. Er is wel wat interactie want je kan met 1 karaktertegel een kaart wisselen van eigenaar, waardoor je zelf je voordeel kan doen of een ander net kan afblokken. Het is soms ook wat inschatten wat je medespelers gaan doen en of je hoog of laag wil inzetten voor spelersvolgorde volgende beurt.
Fijn fillertje.

Geen opmerkingen: