zaterdag 25 mei 2024

Captain Flip en Little Tavern

Twee gelijkaardige spelletjes waarbij je op basis van karakters die je trekt munten gaat verdienen.

Captain Flip
Tile-laying in fillervorm.
Trek een tegel uit de zak, leg die gedekt op tafel. Kies of je die kant houdt of die omdraait. En dan leg je die op je spelersbordje. Afhankelijk van het karakter krijg je goudstukken. En sommige karakters doen je een ander karakter omdraaien en laten die opnieuw scoren. Het spel stopt wanneer iemand 4 van de 5 kolommen heeft volgelegd, de ronde wordt uitgespeeld. Op het einde is die met de meeste munten de winnaar.
Conclusie: simpel fillertje, heel random. Piratenthema met tekeningen die eerder gericht zijn op kinderen. Ok voor 1 keer. En moesten onze kinderen nog klein zijn misschien de moeite. Maar niet meer voor ons. 

Little Tavern
Kaartspelletje
Trek een kaart van de stapel. Kies of je die bij jou aan tafel legt of bij een andere speler. De speler die de stamgast krijgt, mag als volgende een kaart van de stapel trekken. Wanneer iedereen minstens 1 stamgast heeft, kan je ook voor 1 munt een event kopen. Op deze manier kan je misschien van de minder goeie stamgasten af geraken en een wat gullere aan tafel krijgen. Wanneer alle spelers 4 kaarten hebben, stopt de ronde. En dan doe je dit opnieuw. Het spel stopt wanneer iemand na een ronde 25 munten (of meer) heeft. En de persoon met de meeste munten is de winnaar.
Conclusie: eerder partyspelletje dan filler. Niet mijn genre. Wel leuke artwork maar gameplay is net zoals Captain Flip heel random. Het voordeel bij deze: wel wat spelersinteractie. Maar in eenzelfde thema vind ik dan bv The Red Dragon Inn interessanter, leuker en uitdagender.

Captain Flip
Little Tavern

Geen opmerkingen: