zaterdag 25 mei 2024

Diced Veggies

Diced Veggies
Dice-drafting met een twist
Een beurt bestaat uit een aantal dobbelstenen draften.
Dit doe je door vanuit een hoek x-aantal dobbelstenen te snijden met als beperking dat de som niet hoger mag zijn dan 10 en je nooit 'zwevende' dobbelstenen mag overlaten.
Daarna kan je 1 of meer recepten uitspelen door de juiste aantal en soort dobbelstenen af te geven. Je hebt een token waarbij je 1x per ronde een dobbelsteen van kleur of waarde kan veranderen. Eventueel speel je nog een extra 'flavor'-kaart er bij die extra punten oplevert en waar je aan bepaalde voorwaarden aan moet voldoen (bv enkel dobbelstenen met even getallen,...).
Daarna mag je 1 kaart trekken met als beperking dat je max 2 groentenkaarten en max 2 flavorkaarten mag hebben. Maar je mag altijd bijtrekken en dan eentje weggooien.
Wanneer 1 kleur van dobbelstenen op is, kan de speler aan beurt er voor kiezen alle dobbelstenen (afgelegd en nog in de pool) opnieuw te dobbelen en in het kader te leggen.
Het spel stopt wanneer iemand de 6e kaart heeft uitgespeeld. Daarna krijgen de andere spelers nog 1 beurt. En als laatste mag iedereen nog groentenkaarten uit zijn hand maken met de dobbelstenen die hij nog liggen heeft.
Daarna volgt de puntentelling en ken je de winnaar.
Conclusie: Artwork is ok voor dit soort spel. Duidelijke kaarten. Al is de Nederlandse tekst soms voor interpretatie vatbaar. Jammer dat ook hier de vertaling steken laat vallen. Hoewel het een licht spel is, zit er toch wat meer denkwerk in dan je op het 1e zicht zou zeggen. Het kiezen van welke dobbelstenen is interessant. Want enerzijds wil je graag de beste. Maar anderzijds geef je daardoor misschien wel een mooie combo weg voor een medespeler. En dan is het wikken en wegen. Wat weegt meest door: eigen gewin of een ander blokkeren. En die indirecte interactie maakt dat deze toch wel gesmaakt werd.
Niet direct om aan te kopen maar wel eentje die ik met veel plezier nog meespeel.

Geen opmerkingen: