vrijdag 17 mei 2024

Sea, Salt and Paper

Sea, salt and paper
Drafting en set-collection
In je beurt ga je 1 kaart nemen van 1 van beide aflegstapels of je neemt 2 kaarten van de trekstapel en houdt er eentje van en legt de andere af op 1 van de aflegstapels.
Daarna mag je een actie-kaart uitspelen. Belangrijk hierbij is dat je die altijd in sets uitspeelt, dus 2 kaarten voor 1 actie.
Krabben, vissen, boten, en een setje van zwemmer en haai leveren je een kaart nemen uit 1 aflegstapel, de bovenste kaart nemen van de trekstapel, een extra beurt, een kaart trekken bij een tegenspeler op.
Elk setje uitgespeelde actiekaarten levert 1 punt op. Elke set andere kaarten lever x-aantal punten op afhankelijk van hoeveel kaarten je van die set hebt. Er zijn ook kaarten die je punten geven per symbool. En een zeemeermin levert 1 punt op per kaart in de gekozen kleur.
Vanaf je 7 punten hebt (hand en gespeelde actiekaarten samen) kan je kiezen om stop te zeggen. Dan krijgt iedereen gewoon het aantal behaalde punten. Je kan er ook voor kiezen om ipv stop 'laatste kans' te zeggen. Dan mogen andere spelers nog 1 beurt spelen en worden punten geteld. Heb je dan het meeste punten, dan ben jij de enige die de behaalde punten krijgt in die ronde, heb je toch niet het meeste punten, dan ben jij diegene die geen punten krijgt terwijl de andere spelers wel hun behaalde punten krijgen.
Het spel stopt wanneer iemand meer dan 30 punten heeft.
Moest je ooit 4 zeemeerminnen hebben, win je onmiddellijk het spel.

Conclusie: artwork is niet mijn ding. Mooi hoor, die origami, maar het zegt mij gewoon niets. Daarnaast is het ook niet altijd even duidelijk. Gelukkig staan er nog symbolen in de linkerbovenhoek.
Gameplay is ok. Maw het mechanisme werkt en doet wat het moet doen. Maar het steekt er helemaal niet bovenuit of zo. Gewoon een ok spel. Ik zal meespelen wanneer het op tafel komt, maar is voor mij absoluut geen aankoop.

Geen opmerkingen: