zondag 5 mei 2024

Zomerspel 24

Een dagje Zomerspel was door omstandigheden al even geleden. Maar dit jaar lukte het wel. Al moest ik dan wel alleen gaan want tieners met scouts of schoolwerk en B die nodig in de tuin moest werken. Gelukkig is het een gemoedelijk spellen-evenenment waar je altijd wel bekenden tegen komt. En zo kon ik na 1 spel alleen daarna aansluiten bij vrienden.
Ik speelde Sabika, De 5 torens, Forever Home, Bounty Hunter en Harmonies.
Korte impressie:
- Sabika: groter en wat zwaardere euro met rondel-systeem om acties uit te voeren. Ik kon 3 van de 6 rondes spelen en ben overtuigd. Heel goed spel. Maar aangezien hij al in de vriendengroep zit, geen aanschaf.
- De 5 torens: fillertje met bieden om zo de grootste toren te bouwen met de beperking dat je volgende kaart altijd een lager cijfer moet zijn. Te veel geluk met kaarten nodig en wie bod wint mag als 1e bieden dus opnieuw in het voordeel. Mja, niet slecht. Maar zeker geen wauw-gevoel.
- Forever Home: Artwork alleen al is schitterend. Helemaal mijn thema. En ook het spelen is een leuk puzzeltje. Niet enkel het nabouwen van een patroon van gelijke/verschillende honden maar met een voltooide kaart ga je ook nog dieren toewijzen naar 1 van de 4 domeinen. En ook daar raap je eindpunten per doelkaart van dat gebied in combi met area-majority die ook nog veel kan opleveren. Fan en dit wordt 1 van de volgende aankopen.
- Bounty Hunters: fillertje met kaarten aanleggen aan een puntenkaart om zo aan de benodigde groene, blauwe en rode cijfers te raken. Trek een kaart, speel een kaart en geef je hand met kaarten door. Heel luck-based. Speelde simultaan maar daardoor ook wat chaotisch. Idee van interactie maar eigenlijk was die er eigenlijk niet. Minste spel van de dag.
- Harmonies: Abstract legspelletje. Heel mooi van kleuren, componenten, artwork. Speelt heel vlot. Neem een stapeltje van 3 schijfjes, leg ze hoe je wil (met de beperking van wat op wat gelegd mag worden) en als je een vorm voltooid hebt van 1 van je kaarten, leg je je blokje van de kaart op het aangegeven torentje. Dreamscape light wordt wel eens gezegd. En idd, het heeft er veel van weg maar ik vind Harmonies wel beter. Zit in de spelersgroep (en B is geen fan van zo'n abstracte spellen), dus geen aankoop.
Sabika
Forever Home
Harmonies
De 5 torens
Bounty Hunters

Geen opmerkingen: