maandag 13 augustus 2007

Verjaardag schoonmoeder

Gisteren was mijn schoonmoeder jarig. Ze werd 50 jaar. Het werd een vermoeiende dag met veel miserie.

Het etentje voor schoonma haar 50 jaar was in een restaurant. We hadden expres gevraagd of het eten (kip-appelmoes-puree) voor de kindjes op dezelfde tijd als voorgerecht kon gegeven worden. Wat raad je, na herhaaldelijk aandringen kwam het dan toch 5 min voor de soep. We hebben er dus een uur op moeten wachten.
Ik kon hen ook niets van het voorgerecht geven omdat M slecht reageert op garnalen, dus lastige hongerige kindjes.
Daarna kwam het hoofdgerecht en mijn vlees was gewoon nog rauw langsbinnen. Heb het dan teruggegeven en ze waren geïrriteerd omdat ik vroeg om een ander stuk vlees.
We hadden voor M een kinderijsje gevraagd. Geen kinderijsje te zien. B heeft dan maar zijn ijs aan M gegeven, want na 3 keer vragen (en een halfuur later) was er nog altijd geen kinderijs. En dan waren ze nog geïrriteerd dat M begon vervelend te worden. (Wat wil je, een kleuter zeggen dat hij een leuk ijsje krijgt en het dan niet brengen).

Dan nog naar mijn schoonouders thuis geweest en daar is J lelijk gevallen. Hij kroop achter de poes, had de trede niet gezien en is in volle vaart op zijn gezicht gevallen. Een bloedende lip, bloedend tandvlees en veel traantjes tot gevolg. Gelukkig bracht de borst troost.

Gelukkig is die dag voorbij en is vandaag een nieuwe dag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei, da's wat tegengevallen hé.
Uit ervaring weten wij ook al dat restaurantbezoek aan de kindjes moet aangepast zijn, of dat je beter thuis blijft.
Jammer genoeg houdt niet iedereen daar rekening mee hé.

Lieze zei

Schoonouders hadden nogthans echt wel moeite gedaan door op voorhand apart eten voor hen te bestellen, maar als het restaurant dan niet mee wil werken op het moment zelf, dan is alle moeite voor niets geweest.
Gelukkig hebben we in andere restaurants nog geen negatieve ervaringen gehad.