zondag 21 augustus 2022

Guggenheim Museum Bilbao

Vrijdag was het eindelijk zover. Echt cultuur opsnuiven. Het Guggenheim Museum Bilbao stond op ons verlanglijstje.
N had al op voorhand aangegeven dat zij wel een dagje bij P ging blijven want Bilbao is net wat te ver van het vakantiehuis om eens heen- en terug te rijden. En P een volledige dag alleen laten, dat zagen we ook niet zitten.
Met ons 4 vertrokken we dus 's morgens vroeg zodat we om 10u present waren.
Over de buitenkant waren we het allemaal eens: indrukwekkend.
De kunst werd niet door iedereen geapprecieerd. B, M en J vonden de tijdelijke tentoonstelling 'Motion: auto's, art, architecture' wel de moeite. Terwijl mij dit niet zo kon bekoren (al zal dit eerder liggen aan het feit dat ik niet echt iets met auto's heb).
Ik vond de 'meesterwerken', de typische moderne/abstracte kunst die je kan vinden in het Guggenheim heel erg de moeite. En ook de belevingskunst waarbij je door hoge figuren van staal/metaal loopt en je allerlei vormen ontdekt maar waarbij je ook geraakt wordt door licht en schaduw, geborgenheid en openheid,... vond ik super. De mannen konden dit maar matig appreciëren.
We hadden wel wat ongeluk dat de tekeningen van Serra/Seurat die er hingen ons allemaal niets zeiden (ook geen foto's genomen). Heel donker, veel structuur. Maar voor ons geen verhaal.
Wel erg blij dat we dit museum konden bezoeken.











Meesterwerken:





Belevingskunst:






Baskische kunstenaars:





Jean Dubuffet: Ardent Celebration

Geen opmerkingen: