zondag 21 augustus 2022

Urbasa - The Source of the Urederra

Bij het zoeken naar een wandeling vonden we dit pareltje. Een tochtje van 7km, helemaal niet moeilijk. Maar in een natuurreservaat. Met kans op het zien van verschillende dieren. En langs de rivier en watervallen met helder blauw/groen/turkoois water. 
Wel verplicht om te reserveren want max 500 personen per dag zijn toegelaten. Gelukkig wisten we dit en hadden al voor onze reis dit ingeboekt, op basis van welk weer we konden verwachten een datum gekozen. En gelukkig liet de weer-app ons niet in de steek en hadden we stralende zon zodat het blauwe water echt tot zijn recht kwam.
Je start de tocht in Baquedano. Maar ook in de omtrek (Urbasa en Andia bergen en plateau) zijn er verschillende wandelingen te doen, met allemaal verschillende parkeerzones.
We hebben ook inderdaad een aantal dieren gezien.
Onderweg zaten we al in een niet-verwachte file. Een kudde koeien moest ons passeren.
De roofvogels waren op een bepaald moment heel dichtbij maar vanuit een rijdende auto lukte het niet om ze op foto te zetten. Wel zat er eentje in een veld en die kon ik nog niet op foto hebben. Later op de wandeling zag je ze bij de bergwand cirkelen maar te ver om scherp op beeld te hebben.
Tijdens de rit er naar toe zagen we ook wilde paarden.
En bij het wandelen waren er talrijke vlinders.
N maakte een nieuw vriendje: de vleermuis. Heel toevallig hield ze zich vast aan een paaltje en had eigenlijk het diertje vast. Zij was goed geschrokken maar wij wel blij dat we de kans hadden zo dichtbij te komen.
Ook J kreeg gezelschap. Een roodborstje kwam op het einde van de wandeling even goeiedag zeggen. En probeerde zijn brood te pikken. 













Geen opmerkingen: