zondag 7 augustus 2022

Wild Serengeti

Wild Serengeti
Drafting, pattern building, set-collection en action-selection.
Plaats en verplaats je animeeples zodat je je doelkaarten scoort. Afhankelijk van je doelkaart scoor je punten, tokens en/of symbolen. Symbolen gaan tussendoor of bij de eindscoring punten opleveren, tokens kan je inzetten om extra vrije acties te doen bv verplaatsen of een terreintype afdekken.
Na ronde 3 en 6 scoor je ook nog doelkaart op de boom (het meeste van 1 dierensymbool op je gescoorde kaarten)
Na 6 rondes is het spel gedaan en wordt gekeken wie gewonnen heeft.
In je beurt ga je een actie selecteren en betalen. Mogelijke acties: dier op het bord plaatsen, dier max 3 verplaatsen, 2 dieren wisselen van plaats, doelkaarten kiezen uit de openliggende 6, doelkaarten veranderen en kiezen uit de nieuwe 6.
Van regels/gameplay dus echt eenvoudig. Maar toch een stuk meer denkwerk dan in 1e instantie gedacht. Speeltijd zit dus ook eerder rond de 2u. En ik zou deze niet met 4 spelen wegens te veel downtime en te veel veranderingen op het speelbord.
Conclusie:
Werd door de 3 spelers goed bevonden. De animeeples zijn fantastisch en laten het spelbord echt opleven. Gameplay is goed. Er zit echt meer in dan je verwacht. En er zijn verschillende mogelijkheden om te scoren waardoor je niet vasthangt aan 1 strategie. We speelden alle 3 op andere zaken en hadden alle 3 gelijk(w)aardige scores.
Enige puntje van kritiek: volgens regels speel je met je doelkaarten open. Wat er voor zorgt dat je soms bepaalde acties niet doet omdat je weet dat een ander die wel zal doen (zelfde nodig) of omdat je een ander iets niet wil gunnen of hem dwars zitten. Of je kan gaan hate-draften. Eigen nog niet bereikte doelkaarten in je hand houden en dus gedekt lijkt beter.
Zullen we vanaf nu ook zo spelen. Want ja, zo goed bevallen door alle 3 dat we deze intussen aangekocht hebben.

Geen opmerkingen: