donderdag 23 maart 2023

Palast Geflüster

Palast Geflüster
Een kaartspelletje.
De bedoeling is dat je 5 punten haalt om te winnen.
Punten haal je door zelf uit te spelen (jij alleen een punt) of wanneer een ander zich verbrand (alle andere spelers krijgen een punt).
In je beurt speel je een kaart en voer je de actie van de kaart uit (bv x-aantal kaarten wisselen met een andere speler, een kaart weggooien en de bovenste kaart van het deck nemen,...).
De kleur van kaart bepaald daarna welke speler er aan de beurt is. Is het een neutrale kaart, dan is het de beurt aan de speler met de minste kaarten (bij gelijkspel beslist de speler die de kaart speelde). 
Je mag elke kaart maar 1x in je tableau spelen. Lukt dit niet en kan je niet anders dan dezelfde kaart leggen, dan ben je verbrand.

Conclusie:
Heerlijk stapje verder dan Love Letter, meer diepgang, heel wat interactie. Na een rondje spelen ben je er snel mee weg. De artwork is niet helemaal mijn ding maar is niet storend.
Enige nadeel: de Duitse namen bekken niet goed (maar dat ligt volledig aan mijn gebrekkige kennis van Duits) en op sommige kaarten is het wel heel goed kijken wegens gelijkaardige tekst/tekening. Gelukkig staan er wel duidelijke symbolen op de kaarten, waardoor je wel vlot kan spelen.
Eentje die wel in de collectie zal komen als ik die op de kop kan tikken wegens klein doosje, veel inhoud. Ideaal om mee op reis te nemen en te spelen met de tieners.

Geen opmerkingen: